Categorieën

Service

De Stokerij maakt met 'Romy & Julia' stuk over de liefde

De Stokerij maakt met 'Romy & Julia' stuk over de liefde
Uit

De Stokerij maakt met 'Romy & Julia' stuk over de liefde

  • Redactie
  • 02-06-2022
  • Uit
De Stokerij maakt met 'Romy & Julia' stuk over de liefde

SCHIEDAM - Romy & Julia heet de familievoorstelling die De Stokerij onderhand traditiegetrouw in de kersttijd op de planken brengt.

Het is een eigentijdse bewerking van het bekendste liefdesverhaal van William Shakespeare, in een Schiedams jasje, zo laat het gezelschap zelf weten. In de eerste week van het nieuwe jaar te zien in Theater aan de Schie. Anne Rats en Koen Wouterse tekenen voor het concept en de tekst, de laatste doet de regie.

Het plot: Romy en Julia komen uit twee totaal verschillende Schiedamse families: de ene handelt in jenever, de ander in autobanden. Bij toeval komen ze elkaar op een houseparty tegen en ze worden in één klap verliefd. Hun liefde is groots en onstuimig, maar stuit op veel onbegrip in hun beide families en de rest van de samenleving.

In de hoofdrollen zullen Rats en Rosetta Drenth te zien zijn. Zij worden vergezeld door zestig Schiedamse kinderen van de Jonge Stokerij en tien amateurspelers uit de stad.

Regisseur Koen Wouterse: “Ik vind het geweldig om een nieuwe versie van Romeo en Julia te maken. Het is het grootste liefdesverhaal aller tijden en een ode aan de liefde in een wereld waarin mensen steeds meer tegenover elkaar komen te staan. Ik ben ontzettend blij met de diverse cast die op het toneel staat. We zijn met veel en ieder heeft zijn eigen talent. Romy & Julia wordt een feest vol muziek, dans, zang. We gaan het leven, de fantasie, de rebellie vieren. En de liefde. Altijd de liefde.”