Categorieën

Service

Denk dringt aan op oplossing voor 'biddende leerlingen'

Denk dringt aan op oplossing voor 'biddende leerlingen'
Onderwijs

Denk dringt aan op oplossing voor 'biddende leerlingen'

  • Redactie
  • 07-04-2023
  • Onderwijs
Denk dringt aan op oplossing voor 'biddende leerlingen'

SCHIEDAM – De fractie van Denk zegt 'geschrokken te zijn' van de ontwikkelingen rond leerlingen van Lyceum Schravenlant die opkomen voor het praktiseren van hun geloofsrituelen.

De fractie stuurt naar aanleiding van 'signalen en nieuwsberichten' in de afgelopen week een open brief aan de school in Nieuwland. In de brief geeft zij aan geschrokken te zijn van de gang van zaken. "Uit nieuwsberichten blijkt dat het voor leerlingen onmogelijk wordt gemaakt om een paar minuten per dag te bezinnen en tot rust te komen", zo stelt Denk in de brief. "Leerlingen geven aan dat ze worden aangesproken op te islamitische kledij, dat er gedreigd wordt met schorsing en ook dat ze te maken hebben met fysiek ingrijpen van sommige leerkrachten bij het moment van bezinning."

Denk stelt met de open brief de school een spiegel voor te willen houden. Zo wijst de fractie erop dat de school aangeeft voor een flexibele levenshouding te staan. Gemeenteraadslid Mounir Ben Touhami betwijfelt of Schravenlant zich houdt aan haar eigen missie en visie: "Als je voor een flexibele levenshouding staat, dan ben je ook verantwoordelijk voor een praktische oplossing bij iets wat vele leerlingen aangaat." De fractie van Denk stelt dat Lyceum Schravenlant 'verbitterd vasthoudt aan een keuze die in een andere tijdsgeest is gemaakt'. De open brief sluiten de opstellers af met 'een handreiking aan het schoolbestuur': Denk stelt 'in het belang van alle leerlingen' het gesprek te willen aangaan met het schoolbestuur.

Ben Touhami: "Schiedam is een van de diverste steden in Nederland. Schiedam is ook de stad die omarmt. Het is onredelijk om van leerlingen te verwachten dat ze hun identiteit bij de ingang aan een kapstok hangen. Identiteit draag je altijd met je mee en daarom is het hoogst tijd dat voor deze leerlingen een oplossing komt’."

Lyceum Schravenlant

Hugo de Grootstraat 4, Schiedam

Meer over Lyceum Schravenlant →