Categorie├źn

Service

Lyceum Schravenlant

Lyceum Schravenlant

Terug
/files/schiedam24/bedrijven/lyceumschravenlant/20220912_151311.jpg


Lyceum Schravenlant, jouw beste kans van slagen

Welkom op ons lyceum,
Wij zijn een openbare scholengemeenschap voor havo en vwo (atheneum). Met ongeveer 700 leerlingen zijn we een school waar je snel je eigen plek zult weten te vinden. Ons onderwijs is modern, afwisselend en daagt je uit om het beste uit jezelf te halen in een veilige leeromgeving. Iedereen krijgt een positieve, persoonlijke benadering!

Bijzondere leerstromen

Versneld VWO; als je heel makkelijk leert, dan krijg je op de basisschool waarschijnlijk extra uitdaging door pluslessen of een extra vak. Wil je straks op het vwo écht uitgedaagd worden, dan moet je zeker nadenken over deze kans: je vwo-diploma in maar vijf jaar halen. Voor de echte leer-toppers bieden we dit versneld vwo-traject aan. Maar natuurlijk kun je bij ons ook kiezen voor de reguliere 6-jarige stroom met of zonder allerlei plussen.

Havo 6: Als je na het brugklasjaar net niet volgens de overgangsnormen over bent naar 2 Havo, maar uit diverse metingen blijkt dat je echt Havo potentie hebt maar meer tijd of begeleiding in bv taal nodig hebt, dan bieden wij ook Havo in plaats van vijf jaar, in zes jaar aan.

Schravenlant Academy

Bijlessen of andere buitenschoolse ondersteuning zijn vaak prijzig. Op het Lyceum Schravenlant hebben wij hier een oplossing voor: de Schravenlant Academy. Binnen de Academy bieden wij ook talentontwikkeling, waarbij we leerlingen helpen hun talenten te ontdekken en deze verder ontwikkelen.

Ondersteuning:
-       Steunlessen Wiskunde, Nederlands en Engels voor leerlingen die dit nodig hebben. (klassikale lessen gegeven door een vakdocent.) 
-       Bijles voor een vak naar keuze via het Maatjesprogramma. Leerlingen krijgen voor een kleine vergoeding les van hoogscorende bovenbouwleerlingen.
-       Huiswerkbegeleiding (dagelijks), waar uw kind aan het einde van de dag rustig en met ondersteuning aan het huiswerk kan werken. 
-       Studievaardigheden training. U kind leert plannen en leren van een getraind vakdocent.

Talentontwikkeling:
Talentlessen in de brugklas. Leerlingen krijgen les in talentvakken sport, digital,  art & design, 3D-ontwerpen of jong ondernemen.

Keuzevak Spaans. Deze wereldtaal kun je vanaf klas 1 kiezen en er zelfs eindexamen in doen. Dit kan op Havo- en VWO-niveau.

Keuzevakken in de bovenbouw. De leerlingen kunnen in de bovenbouw verder met het ontwikkelen van hun talent, door één van de keuzevakken te kiezen. ( (BSM=Bewegen Sport en Maatschappij, Informatica, Kunst, de Business School of versterkt béta onderwijs).

Jet-Net. Dit is een organisatie die bovenbouwleerlingen met een technologisch profiel de wereld van de techniek buiten de school laat ervaren. De leerlingen maken hierbij kennis met technische opleidingen en beroepen. 

Talentklas voor groep 8. Leerlingen die op de basisschool dicht tegen een havo of vwo advies aanzitten, maar dit net niet redden door een taalachterstand kunnen bij ons op school lessen Nederlands krijgen. (Ouders worden hierbij betrokken.)

Kortom, voor talentontwikkeling en ondersteuning maakt u bij het Lyceum Schravenlant gebruik van de Schravenlant Academy!

Unesco-school

Lyceum Schravenlant is een Unesco-school en we zetten breed in op actief burgerschap. Dit doen we door de leerlingen concrete ervaringen op te laten doen door het deelnemen aan activiteiten in of buiten de school.

 We hebben een mooi, duurzaam schoolgebouw, voorzien van moderne faciliteiten.