Categorieën

Service

Deur van Barmhartigheid in basiliek

Deur van Barmhartigheid in basiliek
Uit

Deur van Barmhartigheid in basiliek

  • Redactie
  • 04-12-2015
  • Uit
Deur van Barmhartigheid in basiliek

Foto: Roger Pluijm


SCHIEDAM - Een 'Deur van Barmhartigheid' gaat volgende week zondag open in de basiliek H.Liduina - OLV Rozenkrans. De plechtigheid zal op tv worden uitgezonden door de KRO.

De periode van 13 december tot 20 november volgend jaar is door paus Franciscus uitgeroepen tot 'Jaar van de Barmhartigheid'. In dat jaar moet barmhartigheid, het willen helpen van mensen in problemen, centraal staan, aldus de katholieke kerkleider. Hij pleit voor gerechtigheid, vrede en zorg voor de schepping.

Zijn 'locale plaatsvervanger', de Rotterdamse bisschop Hans van den Hende, komt de dertiende naar Schiedam om de Deur van Barmhartigheid te openen. Dat gebeurt aan het begin van de eucharistieviering, die op tv te zien zal zijn. In ieder bisdom in de wereld zal als het goed is een Deur van Barmhartigheid worden geopend, om het thema van het jaar blijvend onder de aandacht te brengen.

De deur in de kerk aan Singel en Stadserf betekent letterlijk dat de basiliek vaker dan te doen gebruikelijk toegankelijk is. Op vrijdag (van half negen tot twee) en op zaterdag (van een tot zes) zal dit het hele jaar het geval zijn. De surveillanten die zich afgelopen jaar hebben bekommerd om de openstelling in het kader van het Liduinajaar, zullen ook nu weer hun diensten verrichten.