Categorieën

Service

Doele het nieuwe Jazzpodium; ook op donderdag

Doele het nieuwe Jazzpodium; ook op donderdag
Uit

Doele het nieuwe Jazzpodium; ook op donderdag

  • Redactie
  • 03-07-2015
  • Uit
Doele het nieuwe Jazzpodium; ook op donderdag

De St Joris Doele als trouwlocatie; binnenkort dus ook jazzlocatie van Schiedam

SCHIEDAM - Jazzpodium Waterweg heeft in de St Joris Doele een nieuw thuis. De opzet wordt gewijzigd. Naast zondagmiddagconcerten organiseert het podium nu ook concerten op donderdagavond.

Het nieuwe seizoen wordt op zondag 6 september geopend. Om drie uur ’s middags treedt dan het trio Piero Bianculli op. Chris Jagger (de broer van Mick) zal in oktober met zijn band optreden. Het hele programma staat al vast, maar dat wil de organisatie van het Jazzpodium nog niet vrijgeven.

De concerten zijn voor iedereen toegankelijk, maar degenen die lid worden krijgen voorrang. Het aantal toeschouwers is gemaximeerd op tweehonderd. Voor leden is de toegang op zondagmiddag gratis, voor niet leden kost een kaartje vijf euro. Op donderdagavond betalen leden tien euro voor een toegangskaart, niet-leden twintig euro (het eerste plusconcert - ‘New York Round Midnight’ - is op donderdag 24 september, om 20.00 uur). De kaartverkoop start op 3 augustus. Het lidmaatschap kost vijftig euro.

Bert van der Vliet, Enno Lobo, Frans van Krugten, Rob Roskam, Henk Bothof en Nathalie Lans zijn de mensen achter het Jazzpodium Waterweg, dat inmiddels zeven jaar draait. Begonnen in het Stedelijk Museum, werd het afgelopen jaar ook het Wenneker Pand als podium gebruikt. Seizoen 2015/2016 is de Sint Joris Doele, aan het Doeleplein 1, het nieuwe jazzhome van Schiedam.

Na afloop van de zondagconcerten en voorafgaand aan de donderdagavondconcerten is het mogelijk te dineren in een van de stijlkamers van de St Joris Doele. Deze locatie is trouwens geregistreerd als Huis der Gemeente. Daardoor kunnen bruidsparen elkaar hier officieel het ‘jawoord’ geven