Categorie├źn

Service

Drie NK-medailles Sportinstituut Schiedam

Drie NK-medailles Sportinstituut Schiedam
Sport

Drie NK-medailles Sportinstituut Schiedam

  • Redactie
  • 06-11-2022
  • Sport
Drie NK-medailles Sportinstituut Schiedam

Jana Bergman, Celil Uyar en Brandon Jansen met hun NK-medaille; foto: SI


JUDO - Celil Uyar is Nederlands Kampioen judo onder vijftien jaar in de klasse onder 46 kilo. De judoka van Sportinstituut Schiedam wist gisteren in het Drentse Hoogeveen de titel te veroveren.

Celil Uyar wist zijn eerste vier wedstrijden te winnen en belandde zo in de finale. Daarin domineerde Uyar zijn tegenstander Jayden Tindeman. Met twee keer waza-ari wist hij de finale snel te beslissen. Uyar nam de titel over van clubgenoot Sebastain Olsen, nu eerstejaars in de onder achttiencategorie, vorig jaar kampioen in deze gewichtsklasse.

Jana Bergman won op overtuigende wijze haar eerste drie partijen bij de meisjes -57 kg. Daarna ging in de halve finale mis tegen de latere kampioene Lieke Wildschut. In de strijd om het brons trof Bergman haar clubgenote Devilin Boumans, die ook aan een ijzersterk toernooi bezig was; zij verloor in de kwartfinale, maar kwam met in totaal vier overwinningen ook terecht in de wedstrijd om het brons. Hierin troffen de twee Schiedamse judoka's elkaar en de wedstrijd ging gelijk op. Bergman wist het brons in de golden score te winnen, nadat Boumans haar derde straf had ontvangen. Een bronzen medaille voor Jana Bergman en de vijfde plek van Devilin Boumans waren het uiteindelijke resultaat.

Brandon Jansen bereikte met drie overwinningen knap de halve finale bij de jongens -66 kg. Daarin kreeg Jansen geen grip op zijn tegenstander en verloor. In de bronzen medaillewedstrijd wist hij met vol punt het brons binnen te halen. Een bijzondere knappe prestatie aangezien Jansen al lange tijd door fysiek ongemak niet in staat is om volledig te trainen.

Zaterdag kwamen in totaal negen judoka’s van Sportinstituut Schiedam in actie. Iben Olsen deed het erg goed op haar eerste NK en eindigde op de zevende plek. Danique Leite deed het met drie overwinningen ook erg goed. Marie-Lynn Luesken, Thimo Wansleeben en Jesse Klerks kwamen niet door de voorrondes.