Categorieën

Service

Dubbel plezier voor het g-team van HCS

Dubbel plezier voor het g-team van HCS
Sport

Dubbel plezier voor het g-team van HCS

  • Ingezonden
  • 12-02-2024
  • Sport
Dubbel plezier voor het g-team van HCS

Beladen met eremetaal sloten de hockeyers van HCS het GGGGGrote zaalhockeytoernooi af; foto: HCS


INGEZONDEN - Het g-team van hockeyclub Schiedam gaf acte de présence op het GGGGGrote zaalhockeytoernooi in Delft. Leonieke Breunis doet namens het team verslag.

"Zoals elk jaar deed het g-team van HC Schiedam weer mee aan het zaaltoernooi bij hockeyclub Hudito in Delft. G-hockey, voor kinderen en volwassenen die niet mee kunnen doen met regulier hockey vanwege een beperking, bestaat sinds ongeveer zeven jaar bij HC Schiedam. Maar dit jaar was wel extra bijzonder, want we deden voor het eerst met twee teams mee! Omdat ons veldteam uit twaalf spelers bestaat en de wedstrijden zes tegen zes worden gespeeld, waren we wel extra blij met de hulp die we kregen van Sjir (vanuit Nijmegen) en Tobias (die vroeger bij Hudito heeft gehockeyd), zodat elk team uit zeven spelers bestond.

De eerste wedstrijd werd gespeeld door HC Schiedam 1 tegen Forescate in een poule zwaarder dan vorig jaar. Forescate had een supergoede keeper en ondanks vele doelpogingen en overwegend meer overwicht verloren we toch met 1-0. Daarna kwam team 1 HC Schiedam 2 aanmoedigen, die speelden tegen Almere 2. Almere was een ontzettend sterk team en echt een maatje te groot voor ons, we verloren dan ook met 6-0. 

Na de eerste wedstrijd verlies van HC Schiedam 1 hadden de heren en dames van dit team de smaak wel te pakken. Precies zoals de trainers ons hebben geleerd speelden we supergoed over. Met een grote lach rende Aiwei het hele veld over en bij de laatste wedstrijd bleek ze zelfs keigoed te kunnen keepen, Dinand was weer onze rots in de branding achterin die elke tegenstander wist af te stoppen, Inge neemt de bal aan, kijkt om zich heen en weet altijd een teamgenoot aan te passen, Joachim passeert vele tegenstanders met zijn dribbel en backhand en Wouter kan ballen afpakken, overpassen of zelf scoren. Met deze toppers wisten we het uiteindelijk tot de finale te schoppen, waarin we nogmaals tegen Forescate speelden. Met de tong op de grond kwamen we terug van een 1-0 achterstand. Wat werkte iedereen hard! Uiteindelijk was het aanvoerder Bart die met het laatste restje energie voor een 4-1 voorsprong wist te zorgen. Kampioen!

Ook team 2 werd elke wedstrijd weer beter. We pakten steeds meer ballen af, kwamen steeds vaker in de buurt van een doelpunt, speelden mooi over en leerden weer veel bij. Evy nam vaak dapper de bal uit en speelde haar teamgenoten goed aan, Tuana verdedigde sterk en onderschepte meerdere ballen, Tim C rende hard heen en weer en moedigde zijn teamgenoten luid aan, Teske pakte ballen af en passeerde meerdere tegenstanders en Tim H liet de tegenstanders alle hoeken van het veld zien omdat hij zo hard rende, zijn teamgenoten tactisch opstelde, ballen afpakte en weer naar zijn teamgenoten speelde. En het mooiste doelpunt van HC Schiedam 2 kwam van nieuwe topscoorder Eva.

Met knalrode hoofden en een blij en voldaan gezicht was het vervolgens tijd voor de prijsuitreiking. Beide teams met medailles en een supermooie beker naar huis; die komen ze de komende weken laten zien op school, werk, bij familie en vrienden! Wat zijn het toch een toppers in dat g-team van HC Schiedam!"