Categorieën

Service

Een belangrijke dag voor 'Van der Valk'

Een belangrijke dag voor 'Van der Valk'
Uit

Een belangrijke dag voor 'Van der Valk'

  • Redactie
  • 20-04-2022
  • Uit
Een belangrijke dag voor 'Van der Valk'

Van den Hul,  op een opvallende plek in het hotel, tijdens de bouw: “Hotelier zijn, dat is ons leven.” 


SCHIEDAM - Voor Peter van den Hul is het vandaag een belangrijke dag: ‘zijn’ Van der Valkhotel op Harga wordt vanmiddag officieel geopend. Van den Hul en zijn familie en medewerkers ontvangen onder meer burgemeester Cor Lamers, vertegenwoordigers van de pers en andere genodigden voor een bescheiden maar welgemeend feestje.

184 hotelkamers, dertien conferentiezalen, drie eetgelegenheden met in totaal plek voor een kleine negenhonderd couverts, en een bovenste, zestiende verdieping die spectaculair is in zijn uitzicht - ‘het mooiste panorama op Rotterdam’ -  en zijn aankleding: een zwembad, met sauna- en fitnessruimtes en een ‘rooftoprestaurant’. 

Stemt het gehele complex, inclusief de buitenruimten Van den Hul met trots, die bovenste verdieping wordt het paradepaardje van zijn nieuwe hotel; hij en zijn vrouw - een Van der Valk - exploiteren al twee hotels van het concern met de toekan, in Nieuwerkerk aan den IJssel en Leiden. Overigens: de publiekstrekker, angstvallig gekoesterd om verrassend, zeg maar ‘stupéfait’ te blijven voor ieder die er voor het eerst een voet zet, wordt vandaag nog niet in gebruik genomen. Naar alle waarschijnlijkheid wordt dat september. 

De afgelopen weken zijn al de nodige gasten in de gelegenheid gesteld ‘proef te slapen’ in het Van der Valk Schiedam. Van den Hul zal er ongetwijfeld zaken van opgestoken hebben, die hem helpen om vanaf vandaag ‘de puntjes op de i’ te zetten.