Categorieën

Service

Excelsior'20 maakt korte metten met VRA

Excelsior'20 maakt korte metten met VRA
Sport

Excelsior'20 maakt korte metten met VRA

  • Redactie
  • 30-04-2022
  • Sport
Excelsior'20 maakt korte metten met VRA

CRICKET - Excelsior'20 heeft vandaag in de uitwedstrijd in Amstelveen korte metten gemaakt met gastheer VRA.

Excelsior'20 won de toss en koos ervoor met fielden te beginnen. Het openingsduo Singh en Scully kwam nog tot totalen in de dubbele cijfers, 14 respectievelijk 20 runs. Singh werd gevangen door Roel Verhagen, die bij de aanwezigheid van genoeg bowlers nu weer als wicketkeeper op zijn vertrouwde plek achter de palen zat, op bowlen van de bij de Schiedammers teruggekeerde Nieuw-Zeelandse bowler Brett Hampton (hij speelde tien jaar geleden voor Excelsior'20). Scully werd gevangen door Joost Kroesen op bowlen van Rens van Troost. 

Daarna was het goeddeels gedaan met de Amstelveners, die de nummer 3 Khan op nul runs weer uit het midden zagen vertrekken, opnieuw op bowlen van Hampton. Hij zou in totaal 4 wickets pakken tegen 10 runs. Ook Lorenzo Ingram bleek op dreef als bowler met 3 wickets tegen 3 runs. Al met al was het voor de thuisploeg na een uur en 51 minuten gedaan op een schamel totaal van 57 runs all out. 

Excelsior'20 was in drie kwartier klaar met dit totaal voor slechts één wicket. Tim Etman (40, not out), Roel Verhagen (13) en captain Tom Heggelman (7, not out) waren de batsmen die het snelle karwei klaarden. 

Excelsior'20 herstelt zich hiermee goed van de op Thurlede verloren openingswedstrijd tegen VCC.

Morgen staat er nog een wedstrijd op het programma, te weten thuis tegen Dosti.