Categorie├źn

Service

Excelsior'20 verslaat VOC en speelt in kampioenspoule

Excelsior'20 verslaat VOC en speelt in kampioenspoule
Sport

Excelsior'20 verslaat VOC en speelt in kampioenspoule

  • De Schiedammer Online
  • 12-06-2022
  • Sport
Excelsior'20 verslaat VOC en speelt in kampioenspoule

Foto's: Jos van Deventer (fielden van Excelsior'20) en Jan Schrijver (batten van Excelsior'20)


CRICKET - Excelsior'20 heeft zich in een prachtige pot cricket tegen VOC geplaatst voor de kampioenspoule van de Topklasse, het hoogste cricketniveau in ons land. Nadat VOC alle vijftig overs had gebat en een stevig totaal van 213 voor 8 had neergezet, wist Excelsior'20 dit totaal in precies 48 overs te passeren. Grote man aan bat voor de Schiedammers was Lorenzo Ingram: 86 runs not out.

Na afloop ging Lorenzo Ingram (zie foto's onder het artikel) dan ook als eerste - met het bat omhoog geheven - het veld af om het applaus van het publiek te ontvangen en onder applaus van Brett Hampton (31 not out) die hem in het laatste partnership prima had ondersteund (73 runs brachten zij in hun partnership op het nieuwe én het oude - dat na verloop van tijd ook weer functioneerde - scorebord).

VOC had de toss gewonnen en besloot met batten te beginnen. Opener Scott Edwards - oud-speler van Excelsior'20 - was al op een totaal van 10 runs aan de Schiedamse zegekar gebonden (gevangen door wicketkeeper Roel Verhagen op bowlen van Niels Etman). Collega-opener Max O'Dowd was een stuk taaier. Met 29 runs mocht ook hij de kant opzoeken (weer een vang van de wicketkeeper, ditmaal op bowlen van Rens van Troost). Inmiddels zat ook Smit (bowled door Brett Hampton) al aan de kant. Ook Fourie (18) werd slachtoffer van een vang van wicketkeeper Verhagen (die zie je bijzonder geconcentreerd bezig op de foto hieronder), opnieuw op bowlen van Rens van Troost.

Aan bat wisten voor VOC vooral Tim de Kok (35), Burhan Niaz (38) en captain Pieter Seelaar (35 not out) het totaal flink te laten oplopen. De lunch werd begonnen op een totaal van 213 voor 8 in 50 overs. Rens van Troost (foto onder) kreeg als bowler de meeste wickets op zijn naam (3) gevolgd door Tom Heggelman (2) en Brett Hampton (2).

Aan Schiedamse zijde had opener Tim Etman (10) de pech dat Scott Edwards een ontzettend fraaie vang voor hem in petto had. Zijn collega-opener bouwde een langdurig partnership op met Luuk Kroesen (19). Pas in de 24ste over sneuvelde dat op een stand van 69 runs. Om het target van 241 te halen moest het tempo van het scoren van runs echter omhoog. Met de inkomen van de nummer 4, Lorenzo Ingram, ging dat tempo geleidelijk aan omhoog. Naarmate Ingram begon warm te draaien, begon het aantal viertjes toe te nemen. Zes sloeg hij er in totaal, alsook twee spectaculaire zessen. Ook Roel Verhagen grossierde in viertjes. Zes sloeg hij er (op de foto hieronder komt er één van zijn bat af).

Nadat Roel Verhagen (38) lbw was gegaan, werd Ingram vervolgens ondersteund door Tom Heggelman (15) en zoals eerder opgemerkt door Brett Hampton (31, n.o.).

Het was een tijd lang spannend of Excelsior'20 het totaal van de Rotterdammers in de beshikbare overs zou gaan maken, maar met een ontketende en tegelijkertijd solide battende Ingram en nog flink wat wickets te gaan, en berekenend hoeveel runs er per over gemiddeld nog behaald moesten gaan worden, groeide het besef bij het enthousiast meelevende publiek dat de thuisploeg de zege binnen zou gaan halen. Met wat knallen in de 48ste over ging dat op een manier die het cricketpubliek in Schiedam maar wat graag ziet. Excelsior'20 214 voor 4 in 48.0 overs en daarmee winst tegen VOC en plaatsing voor de kampioenspoule. Matthew Smit en Pierce Fletcher namen aan de Rotterdamse bowlingkant elk 2 wickets.