Categorieën

Service

Excelsior'20 weert zich, maar gaat onderuit tegen koploper

Excelsior'20 weert zich, maar gaat onderuit tegen koploper
Sport

Excelsior'20 weert zich, maar gaat onderuit tegen koploper

  • Redactie/De Schiedammer Online
  • 22-05-2022
  • Sport
Excelsior'20 weert zich, maar gaat onderuit tegen koploper

Foto: Jos van Deventer


CRICKET - Excelsior'20 heeft het ook in de competitiereturn in de Topklasse niet kunnen bolwerken uit tegen VCC, al wisten de keihard werkende Schiedammers het nog spannend te maken tegen de poulekoploper. Pas in de 47ste over wist Voorburg Cricket Club het totaal van Excelsior'20 (180 voor 9 uit 50.0 overs) te passeren.

VCC won de toss en besloot met fielden te beginnen. Openers Tim Etman (7) en Roel Verhagen (3) konden aan bat geen potten breken en dat lukte ook de nummer drie ingegane captain Tom Heggelman niet (6). Lorenzo Ingram (30), Joost Kroesen (30), Brett Hampton (13) en Stan van Troost (37) wisten wel in de dubbele cijfers te komen. Dat lukte daarna ook nog aan Niels Etman (10). Op een totaal van 180 voor 9 kon men gaan lunchen.

Bij VCC kwam opener Musa Ahmad goed op gang (24) maar zijn mede-opener Malan (0) bood de Schiedammers hoop aan het begin. De nummer 3 Bart de Leede was taai (36), maar Delano Potgieter (0) en Tom de Grooth (2) werden voor weinig naar de kant gestuurd. Breekpunt was het batten van Logan van Beek (70, not out). Koploper VCC had nog tot over 46.4 nodig om op een totaal van 184 voor zes te komen en daarmee de winst in eigen huis te houden. Als bowler nam Tom Heggelman de meeste wickets (3). Hampton, Ingram en Rens van Troost kregen elk een wicket op hun naam.

Cricketvoorzitter Luuk van Troost: "Trots op dit Excelsior'20 team. Met eigen jongens keihard geknokt tegen een ongelooflijk sterk VCC."