Categorieën

Service

Excelsior'20, Kethel Spaland en PPSC naar nacompetitie

Excelsior'20, Kethel Spaland en PPSC naar nacompetitie
Sport

Excelsior'20, Kethel Spaland en PPSC naar nacompetitie

  • Redactie
  • 26-05-2024
  • Sport
Excelsior'20, Kethel Spaland en PPSC naar nacompetitie


VOETBAL - Excelsior'20, Kethel Spaland en PPSC zijn de Schiedamse voetbalclubs voor wie het seizoen er nog niet op zit. Zij gaan nacompetitie spelen.

Kethel Spaland won gisteren van Excelsior'20, in de Derde Klasse D. De winst van 2-1 was voor de ploeg van het sportdak niet afdoende om de nacompetitie te ontlopen. Concurrent OVV won namelijk ook, met 1-3 bij Meeuwenplaat. De Kethellappers en OVV eindigen in punten gelijk, het doelsaldo van de Oostvoorners in twee punten gunstiger. Zodoende wordt Kethel Spaland achter OVV tiende van de veertien clubs in competitie en moet daarom nacompetitie spelen. 

Excelsior'20 werd door het verlies op de laatste competitiedag nog voorbijgestoken door Lyra en Vierpolders en werd zevende. Vanwege de goede prestaties voor de jaarwisseling en de toen behaalde periodetitel mag Excelsior'20 aantreden in de nacompetitie voor promotie. De Thurledeploeg moet komende dinsdag al aantreden tegen CKC uit 3C. Dat is nog maar de eerste wedstrijd van een serie die kan leiden tot promotie.

PPSC verzekerde zich vorige week al van de nacompetitie, via een 1-0 winst op Maense. Zodoende wisselden de twee van positie op de ranglijst, op de plekken vier en vijf, en plaatsten de Schiedammers zich voor het competitietoetje en de ploeg uit Rotterdam-West niet. Kampioen Hermes-DVS won de laatste wedstrijd in 4D met 3-2 van De Egelantier Boys en eindigt het seizoen na 22 wedstrijden met 52 punten, vier punten meer dan nummer twee RCSV Zestienhoven. 

Ook SVV won vorige week zijn laatste wedstrijd, met 0-5 nog wel. Tegenstander DVV Delft eindigt als laatste in competitie, met 1 punt, SVV heeft er als nummer een na laatst veertien behaald.

HBSS verloor gisteren thuis met 1-2 van VFC. De Schiedammers eindigden daarmee als zesde in de Tweede Klasse D. De Vlaardingers van VFC eindigden met de winst als tweede, achter kampioen Monster en gaat nacompetitie spelen. De Westlanders wonnen, terwijl concurrent CION, met een punt minder voor deze competitieronde, verloor.