Categorie├źn

Service

Extra veiligheidsslag bij inloggen DSW

Extra veiligheidsslag bij inloggen DSW
Gezond

Extra veiligheidsslag bij inloggen DSW

  • Redactie
  • 14-05-2019
  • Gezond
Extra veiligheidsslag bij inloggen DSW

SCHIEDAM - Klanten van zorgverzekeraar DSW krijgen vanaf 1 juli te maken met een extra zekerheidsslag als zij hun verzekeringszaken via internet willen regelen.

Inloggen met DigID-gebruikersnaam en wachtwoord. volstaat vanaf die datum niet meer. DSW stelt een extra controle in om zich er van te vergewissen echt met de verzekerde van doen te hebben. Iemand die wil inloggen krijgt per mail of sms een code toegezonden die moet worden gebruikt.

"Als u die code invult, weten wij namelijk zeker dat we met u te maken hebben", zo stelt DSW in de aankondiging van de maatregel. "Zorgverzekeraars hebben met elkaar afgesproken dat de beveiliging van medische gegevens op het hoogste niveau moet zijn. We zijn het niet altijd met andere zorgverzekeraars eens, maar op dit punt kan er wel een high-five vanaf."

DSW vraagt aan zijn klanten om te controleren of het goede telefoonnummer en/of e-mailadres bij de verzekeraar bekend is. Dit om inlogproblemen te voorkomen.

Nog een andere vernieuwing wacht DSW-verzekerden op 1 juli: een nieuwe zorgpas. "De achterkant van uw zorgpas is namelijk een zorgpas die internationaal geldig is: de European Health Insurance Card. De EHIC is vijf jaar geldig en verloopt op 1 juli 2019." DSW greep de gelegenheid aan om ook de 'eigen' kant van de pas 'een nieuw, hip jasje' te geven.