Categorieën

Service

Female Fair krijgt vervolg

Female Fair krijgt vervolg
Wonen

Female Fair krijgt vervolg

  • Redactie
  • 16-09-2016
  • Wonen
Female Fair krijgt vervolg

Foto's: onder meer Martin Wijngaarden

SCHIEDAM- Er komt vast een vervolg op de Female Force Ladies Fair die gisteren in De Korenbeurs werd gehouden. In welke vorm, daar is organisator Ludmilla Skinner nog niet uit.

Zo'n tweehonderd vrouwen – 'en drie mannen' – kwamen gisteren langs op het lifestyle-evenement. Sommigen voor even, anderen de hele dag. Skinner had zich een bezoek van driehonderd mensen ten doel gesteld. “Maar toen het zich liet aanzien dat het zulk geweldig weer werd, hield ik mijn hart vast.” In dat licht bezien is zij tevreden met het behaalde aantal bezoekers/deelnemers. Had zij 's avonds de meeste toeloop verwacht, deze kwam 's morgens.

De meeste betekenisvolle reactie kwam van verschillende mensen, vertelt Skinner vandaag. “Wat leuk dat dit in Schiedam is; anders ga ik voor dit soort gelegenheden naar Rotterdam”, zo hoorde de organisator.

Skinner had precies dat als doel: Schiedamse vrouwen bij elkaar brengen, iets wat de laatste tijd minder gebeurt nu het Schiedams Vrouwen Platform haar activiteiten op een lager pitje heeft gezet. Schiedamse Skinner is trainer/coach voor vrouwen en organisator van netwerkbijeenkomsten onder de titel Vrouw & Wow, mede-organisator Lilian Cardoso (uit Rotterdam) organiseert de Ladies Fair, laagdrempelige bijeenkomsten waar het gaat over vrouwelijke sexualiteit, maar ook mishandeling en waarbij ook de gelegenheid is voor commercianten om hun producten aan de vrouw te brengen. “We bezochten elkaars evenementen en concludeerden: als we onze beide activiteiten in één brengen, dan maken we het bereikbaarder voor een grotere doelgroep.”

Schiedam als plaats van handeling lag daarbij voor de hand. “Er is zo weinig voor vrouwen in Schiedam.” In samenwerking met SPS werd een programma opgezet. Daarbij werden op verzoek van de bibliotheek, uitbater van De Korenbeurs, de zeer commerciële uitingen geweerd. Dus wel een workshop opmaken of het kaligraferen van borden en bekers, maar geen verkoop van zeep of kleding. “De nadruk lag op informatie verschaffen.”

De toegang tot de Female Force Ladies Fair was gratis. Dit kon mede dankzij een bijdrage van 7500 euro van de gemeente Schiedam. Bij een vervolg denkt Skinner een dubbel zo groot budget nodig te hebben. Want ook al organiseerde zij met plezier en doet het evenement ook haar eigen onderneming goed, gemeten naar het aantal uren dat zij erin stopte is het evenement gisteren nauwelijks rendabel te noemen. Een volgende Female Fair zou wat Skinner betreft daarom kunnen bestaan uit een gratis en een betaald gedeelte; gratis om het weinig draagkrachtige Schiedamse publiek te trekken, betaald om het voor een ondernemer als Skinner mogelijk te maken het evenement te organiseren en om publiciteit te kunnen genereren.
 
Veel tijd ging zitten in het samenstellen van het programma. Onder meer Caffeine en Bellita Carol traden op, net als zangeres en actrice Kizzy. Esther Thedinga vertelde over financiële administratie en Fatma Sahin, schrijfster van het waar gebeurde verhaal 'Gevangen in Duisternis', deed een boekje open over liefde, jaloezie, geloof, onheil en geluk.

Verder waren er talkshows 'Wow wie is die vrouw?!' (over vrouwelijke ondernemers), 'Na de storm' (over traumatische ervaringen van vrouwen) en 'A Womans Sexuality' (toen de meeste van bijgaande foto's zijn genomen).