Categorieën

Service

Fijn als deze in de zak kan

Fijn als deze in de zak kan
Nieuws

Fijn als deze in de zak kan

  • Redactie
  • 05-12-2023
  • Nieuws
Fijn als deze in de zak kan


SCHIEDAM - Was er een bewoner van Frankeland die erg heftig toe was aan een nieuw behangetje? Misschien was er wel iemand overleden, en moest er snel plaats gemaakt worden voor een nieuwe bewoner?

Nee, een ‘huize Frankelander’, die is dik uit de vorige eeuw, meestal van voor de oorlog. Die is nog uit de tijd van straatje vegen en maandag-wasdag. Die komt nog van de tijd van ‘zoals het bankstel staat bij Mien’, en de soms zelfs van de bedeling die kwam kijken of er niet te driftig met geld werd gesmeten. Waarin een dressoir een mensenleven meeging.

En die zou niet de hoogste irritante actie ondernemen om de rotzooi pal op de stoep van zijn of haar medebewoners te mikken. Wie dat wel doen? Tsja, wij zouden zeggen: die zak van zwarte Piet, die hoeft niet afgeschaft. Daar kan deze landverhuizer best in. Misschien dat het de inzender van deze foto verder helpt.

Dat geldt dan overigens ook voor de bewoner van het Emmaplein die afgelopen weekend ook nodig zijn zooi kwijt moest, zoals een andere lezer ons liet weten. "We hebben drie dagen van het uitzicht kunnen genieten."