Categorieën

Service

Fonds: allerlei vakantieactiviteiten in de zomer

Fonds: allerlei vakantieactiviteiten in de zomer
Uit

Fonds: allerlei vakantieactiviteiten in de zomer

  • Advertorial
  • 05-07-2022
  • Uit
Fonds: allerlei vakantieactiviteiten in de zomer

Er worden allerlei activiteiten gehouden in de zomer; foto: Fonds


SCHIEDAM - Het Fonds Schiedam Vlaardingen e.o. maakt deze zomervakantie allerlei activiteiten voor de jeugd mogelijk in onder meer Schiedam.

Kom deze zomervakantie timmeren, zagen en bouwen tijdens een nieuwe editie van KidsBouwdorp. Met een speciaal programma dat geheel in het teken staat van ‘reis rond de wereld’ kan je van maandag 11 juli tot en met donderdag 18 augustus iedere werkdag van 10.00 tot 15.00 uur onder professionele begeleiding aan de slag. Elke vrijdagmiddag wordt om 12.00 uur feestelijk afgesloten met een échte prijsuitreiking voor de mooiste bouwcreaties en het beste bouwteam. Dit jaar vindt KidsBouwdorp plaats bij Excelsior ’20 in Schiedam, Sportpark Thurlede – Parkweg 415.

Op 15 juli zijn in Sporthal Margriet allerlei binnenactiviteiten gepland. Er zijn verschillende springkussens en stormbanen te vinden en een aantal andere spellen zoals archery tag, een pannakooi, draailadder en een toffe mobiele lasergame arena. Voor iedereen tot en met twaalf jaar. Kinderen betalen één euro vijftig per uur.

In de wijk Groenoord en Nieuwland worden op twee zaterdagen - op 24 en 31 juli - activiteiten georganiseerd voor kinderen van vier tot en met vijftien jaar. Er zijn springkussens en stormbanen.

Op verschillende dagen in de zomervakantie, van 22 juli tot en met 29 augustus, organiseert wijk- en bewonersverenging Tuindorp allerlei buitenactiviteiten voor kinderen in de leeftijd vijf tot en met zestien jaar. Op het programma staan onder andere een workshop ballonnen vouwen, workshop voetballen, workshop tafeltennistafel door Britt Eerland, de kinderdisco, oud Hollands spellen en een watergevecht. Deelname is gratis.

Van pannenkoeken bakken tot excursies. De wieken van Museummolen De Walvisch draaien tijdelijk niet, maar er zijn ook deze schoolvakantie weer activiteiten in de museummolen. Van 9 juli tot en met 21 augustus.

Tijdens de zomervakantie kun je in de maand juli iedere dindag, woensdag en donderdag van 13.00 tot 16.00 uur van alles beleven op Het Speeleiland in Schiedam. Iedere keer staat er een ander land centraal met daarbij horende leuke activiteiten. De entree van het eiland zeventig cent per keer. Van 12 tot en met 28 juli.

In de Gorzen worden allerlei zomeractiviteiten georganiseerd voor kinderen van vier tot en met twaalf jaar. Op het programma staan onder andere bruisballen maken, K3 dag, fotocursus, fotoboekje maken, High Tea, voorleesochtend, breicursus, knustelen en een kookworkshop. Deelname is gratis. Van 11 juli tot en met 19 augustus .

Deze zomervakantie worden er elke woensdagmiddag uitstapjes voor kinderen van vier tot en met twaalf jaar georganiseerd. Zo staan er onder andere de vette glijbanen en powertower van Indoor Jump park Maassluis, een picknick in Natuurspeeltuin in de Gorzen en een GPS-tocht bij Hoeve Bouwlust op het programma. Van 13 juli tot en met 17 augustus.

In de zomervakantie wordt er door Dock Schiedam om de week (totaal drie keer) een middag voor kinderen in Schiedam-Oost georganiseerd. Op het programma staan onder andere een circus, een creamiddag, spelletjes, bioscoop, knutselen, schminken en wat lekkers. Van 20 juli tot en met 17 augustus.

Kijk voor meer informatie op https://fondssv.nl/vakantieacties.