Categorieën

Service

Groep 5 jubelt om de vleugelnoot

Groep 5 jubelt om de vleugelnoot
Onderwijs

Groep 5 jubelt om de vleugelnoot

  • Redactie
  • 17-03-2023
  • Onderwijs
Groep 5 jubelt om de vleugelnoot

SCHIEDAM - Dat is nog eens een reden tot juichen: de vleugelnootboom waarop zij uitkijken als de les van de juffrouw toch eens een keer misschien niet zo boeiend is, heeft een 'tag'!

De kinderen van groep 5 van Het Windas jubelden en dansten rond het middaguur toen Ed Gloudi namens de Schiedamse Bomenridders onthulde dat 'hun' boom de eerste in Schiedam is die een Treetag heeft gekregen. Dat is een kennisgeving dat de boom is onderzocht en goed bevonden als een mooie verfraaiing van Schiedam en dat die de natuur in de stad op een belangrijke manier versterkt. Op de 'tag' is te lezen wat de hoogte en diameter van de boom zijn, hoe wijdomspannend het bladerdak zal zijn in de zomer en ook hoeveel zuurstof de boom levert en hoeveel regen hij vasthoudt. In het geval van de vleugelnoot is dat 353 dagen zuurstof voor één persoon en 1700 liter regenwater. 

De Bomenridders hebben op die manier twaalf bijzondere bomen in de stad 'tegen het licht gehouden' en 'doorgerekend'. Het zijn bomen in de buurt van scholen, die de komende maanden steeds feestelijk door een klas geadopteerd zullen worden.

Stichting Primo Schiedam

Burgemeester van Lierplein 77, Vlaardingen

Meer over Stichting Primo Schiedam →