Categorieën

Service

Gulle gever gezocht

Gulle gever gezocht
Nieuws

Gulle gever gezocht

  • Redactie
  • 06-01-2024
  • Nieuws
Gulle gever gezocht


ROTTERDAM - De politie van basisteam Delfshaven komt op sociale media met een opmerkelijk verhaal. 

"De twee jongemannen voor mij balie kijken me vragend aan. Ik kijk naar links en zie dat mijn collega Joost en ik elkaar ook vragend aankijken. Dit is wel een heel bijzonder verhaal!

Het is een rustige woensdagmiddag als het tweetal binnen komt lopen. 'We hebben een soort van een probleem.’ Natuurlijk vraag ik door. ‘Onze moeder woont op de Schiedamseweg. Zij heeft de afgelopen maanden enveloppen met geld gekregen.’ Nu is onze aandacht echt gewekt.

‘Een paar maanden geleden kreeg ze een envelop met 250 euro. Op de bijgevoegde kaart stond geschreven: ‘Als dank voor het goeds dat je voor mij gedaan hebt. Doe er wat leuks van of geef het aan een goed doel.’ Helaas, zo vertelde de broers, ontbrak een afzender. Dat zou wellicht niet zo’n groot probleem zijn als de naam op de kaart daadwerkelijk van hun moeder was. Dit bleek niet het geval.

Hun moeder besloot om de 250 euro aan een goed doel te storten en vergat het voorval. Tot er enige tijd later een tweede envelop kwam. Deze keer met zeshonderd euro. Het bedrag werd opnieuw overgemaakt naar een goed doel. Maar nu er deze week een derde envelop kwam, nu met duizend euro, nu weten ze toch echt niet meer wat ze moeten doen. Ze overhandigen mij de kaarten en de bankafschriften waar de stortingen op staan. Samen met mijn collega proberen we met de minimale informatie die we door de kaarten krijgen, te achterhalen wie deze gulle gever is. Het is een Turkse man van zeventig jaar. Hij heeft zijn voornaam op de kaart gezet en hij schrijft in het Turks. Ondanks een grote zoekslag in onze systemen blijven we in het duister tasten.

Wie oh wie weet wie deze gulle gever is? Stuur ons een berichtje!"

Was getekend, politie Delfshaven