Categorieën

Service

HBSS talmt met titel

HBSS talmt met titel
Sport

HBSS talmt met titel

  • Redactie
  • 30-04-2023
  • Sport
HBSS talmt met titel

VOETBAL - En nog altijd is HBSS geen kampioen in het zaterdagvoetbal, Derde Klasse D. Tegen nummer twaalf VDL gingen de Schiedammers thuis het schip in. Omdat nummer twee Meeuwenplaat Excelsior'20 de punten aftroggelde, blijven de nu negen punten voorsprong van HBSS onvoldoende om zeker te zijn van de titel.

Bij rust stond het op Harga 1-2, na een 1-1 tussenstand. Na rust liep de ploeg uit Maassluis verder uit. Volgende gelegenheid voor een feest bij HBSS: 13 mei, als de ploeg naar Vlaardingen moet om daar Victoria'04 te bestrijden. 

Excelsior'20 verloor dus met 1-2 van Meeuwenplaat. Toch was de ploeg van Thurlede niet de mindere van de opponent. Naar verluidt troffen de voetballers uit Hoogvliet twee keer doel uit drie kansen en dat was al voor rust het geval. In de tweede helft had Excelsior'20 de overhand, maar verder dan één goal kwamen de Schiedammers niet. Dat betekent dat zij onder aan de middenmoot bivakkeren.

Het duel tussen Kethel Spaland en DVO’32 eindigde in een puntendeling. Voor rust pakte de ploeg van het sportdak de voorsprong, na rust maakten de Vlaardingers gelijk. Kethel Spaland staat stabiel vierde.

In de Vierde Klasse E kon Hermes-DVS koploper Overmaas niet van de titel houden. Op Harga werd het 1-2, met de winnende van de Rotterdammers in het laatste kwartier. Met twaalf punten voorsprong op de Schiedammers is de titel van Overmaas nu onbetwist.

Nummer vijf PPSC speelde met 2-2 gelijk tegen nummer vier Maasdijk. Veel perspectief op hoger is er voor het team van Thurlede niet.