Categorieën

Service

Hella en Freek de Jonge te gast in Literair Café

Hella en Freek de Jonge te gast in Literair Café
Uit

Hella en Freek de Jonge te gast in Literair Café

  • Advertentie
  • 15-05-2023
  • Uit
Hella en Freek de Jonge te gast in Literair Café

SCHIEDAM – Op donderdag 25 mei zijn Freek en Hella de Jonge te gast in het Literair Café. Op deze speciale editie wordt de film ‘Het Atelier: portret van Hella’ vertoond. In deze film voert Hella de Jonge gesprekken met vrienden en vriendinnen, haar vader, een vitaliteitsprofessor en een vormgever. Freek de Jonge heeft er een verhaal uit gedestilleerd en samen met Hella de opnames vormgegeven. Hella en Freek zijn aanwezig en beantwoorden na vertoon van de film vragen.

Het portret van oma Lientje dat prominent in de woonkamer hing, heeft Hella al vroeg doen beseffen dat daar een groot verdriet achter schuilging. Geen wonder dat juist dat schilderij het uitgangspunt is geworden van een documentaire over haar opmerkelijke creatieve veerkracht. Tijdens de lockdowns trok Hella zich terug in haar atelier om een oude liefde op te pakken: het schilderen. Wat ooit op de Rietveldacademie was misgegaan, is in twee jaar opgebloeid tot een eigen stijl met persoonlijke verhalen. Dagelijkse wandelingen, met haar man Freek, over de Joodse Begraafplaats die op tweehonderd meter van het atelier ligt, voorzien dit verhaal van een verrassende context. Gedurende tachtig minuten krijgen we een beeld hoe ze keer op keer het elan vond om teleurstelling en kwetsuren te overwinnen en om te buigen

Literair Café

Het in 2016 opgerichte Literair Gezelschap Schiedam en de Bibliotheek Schiedam organiseren samen het Literair Café. Gewoonlijk vindt dat iedere laatste donderdag van de maand plaats in de Bibliotheek in de Korenbeurs. Inspirerende literaire avonden waarbij bezoekers naar aanleiding van een lezing, interview of gesprek hun eigen leeservaringen kunnen delen. Ook kunnen ze elkaar ontmoeten, tijdens het optreden of bij de afsluitende borrel.

Praktische informatie

Datum: Donderdag 25 mei van 20.00 tot 22.00 uur.
Locatie: Bibliotheek in de Korenbeurs, Lange Haven 145, 3111 CD Schiedam
Entree: € 10,- (€ 2,50 korting voor leden van de bibliotheek en/of het Literair Gezelschap Schiedam. Scholieren betalen op vertoon van hun CJP € 5,-). Kaarten bestellen via de website van de bibliotheek. Het Schiedams Boekhuis verzorgt de boekverkoop.

Bibliotheek Schiedam

Lange Haven 145, Schiedam

Meer over Bibliotheek Schiedam →