Categorieën

Service

Heren Scyedam kunnen ruime voorsprong niet verzilveren

Heren Scyedam kunnen ruime voorsprong niet verzilveren
Sport

Heren Scyedam kunnen ruime voorsprong niet verzilveren

  • Redactie/Scyedam
  • 12-02-2023
  • Sport
Heren Scyedam kunnen ruime voorsprong niet verzilveren

Eerste 'herenteam' van Scyedam (vlnr.): Daria Dubenko, Martijn van der Heide, Edwin ten Hoope en Thomas Baart; foto: Scyedam


TAFELTENNIS - Het eerste herenteam van tafeltennisvereniging Scyedam ging gisteren zeer voortvarend van start in de wedstrijd tegen Tempo-Team 2, maar moest alsnog een nederlaag slikken. 

In de openingswedstrijd tussen Martijn van der Heide en Joel Nabarro werden de eerste drie games met minimaal verschil gewonnen, met een 2-1 voorsprong voor Nabarro tot gevolg. In de vierde game startte Van der Heide erg energiek en via een 8-2 tussenstand dwong hij een vijfde game af. Deze ging tot 7-7 gelijk op, maar daarna gunde Van der Heide zijn tegenstander nog maar een punt. Edwin ten Hoope verloor de eerste game van Theerakant Manyam, maar kwam in de volgende drie games niet echt in de problemen, overigens zonder afgetekende gamestanden. Thomas Baart begon zeer teleurstellend in zijn partij tegen Dylan Plett en verloor de eerste twee games dan ook. Na een time-out op 1-3 in de derde game vermande hij zich en draaide de wedstrijd in zijn voordeel. Hiermee kwam de tussenstand bij de pauze op 3-0 voor de thuisclub.

Na de onderbreking kwam Martijn van der Heide op een 2-0 voorsprong in games tegen Theerakant Manyam, en op 9-5 in de derde game leek hij de voorspong verder uit te bouwen. Manyam knokte zich echter terug in de wedstrijd en won de derde en vierde game met minimaal verschil. In de vijfde game knokte Van der Heide op 5-9 nog wel iets terug, toch ging de winst naar Manyam. Thomas Baart kwam in zijn partij tegen Joel Nabarro nooit in de buurt van zijn normale spelniveau. Verder dan eenmaal gamewinst kwam hij dan ook niet. Edwin ten Hoope kon alleen in de tweede game aanhaken bij Dylan Plett, maar meer dan een gamepoint leverde dit niet op. In het afsluitende dubbelspel verloren Thomas Baart en Martijn van der Heide de eerste twee games van Joel Nabarro en Dylan Plett. In de derde game scoorden zij op 5-7 zes punten op rij en verkleinden daarmee de achterstand. De vierde game ging volstrekt gelijk op, de thuisclub kwam eenmaal op gamepoint, maar de bezoekers benutten hun vijfde gamepoint en gingen er met de 3-4 winst vandoor.