Categorieën

Service

Hermes-DVS ook goed voor periodetitel

Hermes-DVS ook goed voor periodetitel
Sport

Hermes-DVS ook goed voor periodetitel

  • Redactie
  • 18-11-2023
  • Sport
Hermes-DVS ook goed voor periodetitel


VOETBAL - Hermes-DVS was vandaag het tweede Schiedamse team dat goed was voor een periodetitel. Zelf wonnen de Schiedammers van RVV Blijdorp en concurrent Zestienhoven kwam niet verder dan 3-3 tegen Rotterdam United. 

'Uit het niets' maakte Marijn Maagdenberg namens Hermes-DVS in Rotterdam de 0-1, en nog voor rust verdubbelde Adilson Moreira de voorsprong. Na rust doet Alex Semedo er nog een goaltje bij. Met zeven overwinningen uit acht wedstrijden is Hermes-DVS bijna foutloos de eerste periodekampioen in de Vierde Klasse E.

PPSC speelde vandaag vanwege de regen de wedstrijd niet uit. HBSS, Kethel Spaland en SVV lieten alledrie serieuze steken vallen. HBSS legde het op Harga met 1-2 af tegen Vitesse Delft. Het team staat negende, met zeven uit zeven.

In de Tweede Klasse D leed HBSS opnieuw een nederlaag. De thuiswedstrijd tegen Vitesse Delft ging met 1-2 verloren. Door de vierde nederlaag van dit seizoen blijft HBSS in het rechterrijtje staan met 7 punten.

Kethel Spaland moet periodekampioen Excelsior'20 als runner-up laten gaan in de Derde Klasse D. Op het eigen sportdak verloor het team met 2-3 van Rhoon. Na een 0-2 ruststand maakte Rhoon de 0-3, voordat de Schiedammers in het laatste kwart van de wedstrijd nog twee keer het net vonden. Rhoon achterhaalde Kethel-Spaland op de ranglijst en ook MVV'27 ging het team voorbij. 

In de Vijfde Klasse A verloor SVV met 0-3 van DVC. SVV staat tiende.