Categorieën

Service

Hoe staat het met de daklozen in Schiedam?

Hoe staat het met de daklozen in Schiedam?
Politiek

Hoe staat het met de daklozen in Schiedam?

  • Redactie
  • 15-12-2023
  • Politiek
Hoe staat het met de daklozen in Schiedam?


SCHIEDAM - De PvdA in de Schiedamse raad wil van B&W weten of het actie onderneemt nu het lijkt dat er in de stad meer daklozen zijn.

De fractie maakt onder meer uit het groeiend aantal tenten in het Beatrixpark en ‘kartonnen matrassen’ op het station op dat Schiedammers het dak boven hun hoofd verliezen. Een zorgelijke ontwikkeling, aldus de socialisten. Want dat mensen buiten moeten leven is ongewenst, net als de overlast die zij kunnen veroorzaken. 

De PvdA wil van het college weten of het deze indruk deelt, en er net als de fractie ‘alles’ aan wil doen om dakloosheid op te lossen en te voorkomen. Hoe groot is de problematiek, heeft B&W daar een beeld van? Om wie gaat het (jong of oud, autochtoon of arbeidsmigrant?) en wat verklaart hun dakloosheid? En hoeveel Schiedammers zijn er die eenzelfde lot nabij zijn?


Het antwoord van de stad hierop stemt de PvdA nieuwsgierig. Wordt er opgetreden tegen ‘illegale overnachtingen’, in tenten in parken of op beschutte plekken als het station? Is er specifieke ondersteuning en hulp voor de mensen die dakloos zijn of dreigen te worden? Een goed beeld van de daklozen is nodig om te werken aan oplossing van het probleem.