Categorieën

Service

Hond ‘verscheurt’ kat aan de Vlaardingerdijk

Hond ‘verscheurt’ kat aan de Vlaardingerdijk
112

Hond ‘verscheurt’ kat aan de Vlaardingerdijk

  • Redactie
  • 10-03-2024
  • 112
Hond ‘verscheurt’ kat aan de Vlaardingerdijk

De kat van deze foto betreft niet de kat uit het artikel.

SCHIEDAM - Een hond heeft zaterdagochtend een kat ‘verscheurt’ aan de Vlaardingerdijk in Schiedam. Vanuit de Facebookgroep vermiste/gevonden dieren Schiedam is een zoektocht gestart naar de eigenaar van de hond.

De kat overleed al snel. "Zijn naam is Salem en hij kwam nooit eerder buiten”, blijkt uit het bericht in de Facebookgroep. "Hij bleek ontsnapt te zijn en is via het balkon erop uitgegaan.” Er zijn ook beelden van het incident. "Deze zijn vreselijk om te zien en liegen er niet om… De kat rende niet weg van de hond die los liep, maar zat verstopt achter een hoes van een scooter waar de hond hem vond. Toen de hond hem greep, probeerde hij nog weg te komen, maar was al te gewond waardoor hij nog een keer gegrepen werd.”

"De baas van de hond heeft geprobeerd de hond te stoppen door hem meerdere malen hard te slaan met een riem en hierna flink te schoppen. Buurtbewoners die het hoorden en ook zagen hebben Salem mee naar binnen genomen om snel de dierenambulance te bellen. Baasje en hond zijn weggegaan…”

Alle informatie die bij de Facebookgroep bekend zijn, zijn doorgegeven aan de instanties. Mensen die informatie menen te hebben die tot het achterhalen van de hond en eigenaar kunnen leiden, wordt gevraagd een bericht te sturen via vermiste/gevonden dieren Schiedam. Of meldt het bij de dierenpolitie via 144.