Categorieën

Service

'Huizenruil': Jan Evertsenstraat - Joppelaan

'Huizenruil': Jan Evertsenstraat - Joppelaan
Wonen

'Huizenruil': Jan Evertsenstraat - Joppelaan

  • Redactie
  • 22-12-2023
  • Wonen
'Huizenruil': Jan Evertsenstraat - Joppelaan


SCHIEDAM - De gemeente Schiedam gaat de bewoners van twee woningen aan de Jan Evertsenweg in west bijstaan bij een verhuizing naar Kethel.

"In het kader van het oplossen van de geluidsproblematiek in het havengebied is op 4 juli 2023 besloten de bewoners van een tweetal woningen aan de Jan Evertsenweg uit te kopen. Onderdeel van de uitkoop is het aanbieden van een alternatieve bouwlocatie aan de Joppelaan", zo schrijft het college vandaag aan de gemeenteraad.

Aan de Joppelaan komen volgens de bestaande plannen twee grondgebonden woningen 'met een bescheiden goothoogte van vier meter'. "De bouwhoogte loopt geleidelijk op naar acht meter. Hierdoor sluiten de woningen aan bij de kleinschalige korrel van de stedenbouwkundige omgeving. Het gevoel van kleinschaligheid wordt versterkt door de sprong in de voorgevels die een te massieve gevel voorkomen."

Aan de westzijde van de woningen is een ontsluitingsweg voorzien die aan de achterzijde doorloopt. Via deze achterzijde kan geparkeerd worden op eigen terrein. Elke woning dient twee parkeerplaatsen op eigen terrein te hebben, aldus B&W,

Om de ontwikkeling van de twee woningen mogelijk te maken, dient het geldende bestemmingsplan ‘Kethelse Venen’ te worden herzien. Op 15 november heeft de gemeente een inspraakavond voor omwonenden gehouden. "Er waren geen bezwaren ten aanzien van het bestemmingsplan", zo schrijft het college.

Wel leefden er veel vragen over bouwplannen in combinatie met de verdubbeling van het spoor en de onderdoorgang onder het spoor waaraan wordt gewerkt - om de spoorovergang bij de Kandelaarweg te kunnen sluiten. "Deze zaken staan echter los van deze bestemmingsplanprocedure."

Het ontwerpbestemmingsplan ‘Joppelaan’ is op 19 december vastgesteld. Het ontwerp zal voor een periode van zes weken ter inzage worden gelegd.