Categorieën

Service

Human Capital deelakkoord Crest ondertekend

Human Capital deelakkoord Crest ondertekend
Nieuws

Human Capital deelakkoord Crest ondertekend

  • Redactie
  • 11-04-2023
  • Nieuws
Human Capital deelakkoord Crest ondertekend

De markt van offshore wind vraagt andere manieren van (samen)werken; foto: Provincie Zuid-Holland


SCHIEDAM - Donderdag is het Human Capital deelakkoord voor Crest officieel ondertekend in de haven van Schiedam. Ondertekenaars Stichting Crest, Huisman, GustoMSC, Jumbo, Mammoet en gemeente Schiedam gaan hiermee de samenwerking aan om persoonlijk leiderschap van werknemers in de energie- en maritieme sector te laten groeien.

Het doel van Crest is om werkenden een ontwikkelperspectief te bieden en werkgevers te ondersteunen om hun arbeidskrachten beter in te zetten in deze sector. Persoonlijk leiderschap wordt gestimuleerd door medewerkers zelf aan het roer te zetten van hun opleidingsprogramma.

De markt van offshore wind vraagt andere manieren van (samen)werken, volgens de betrokken partijen. Internationale concurrentie neemt toe en daarom worden medewerkers in het kader van Leven Lang Ontwikkelen (LLO) gefaciliteerd in hun persoonlijke ontwikkeling. Tijdens de programma’s van Crest gaan deelnemers binnen de sector aan de slag met de bewustwording van persoonlijk leiderschap, hun relaties met anderen en de impact die ze hiermee kunnen maken. Een collectief van organisaties, specifiek voor de maritieme- en offshore windindustrie met een aanbod van leiderschapprogramma’s. Dit deelakkoord is mede tot stand gekomen dankzij een subsidie van €236.000 van de provincie Zuid-Holland.

Dimitrie Morrison, Manager bureau Economie bij Provincie Zuid-Holland: “Ongelofelijk trots dat we als provincie mogen bijdragen aan Crest. De deelnemende bedrijven vormen een belangrijk cluster. Niet alleen voor de stad Schiedam maar zeker ook voor de provincie Zuid-Holland.”