Categorieën

Service

Schiedamse verenigingen centraal in podcast ‘Verhaal van Schiedam’

Schiedamse verenigingen centraal in podcast ‘Verhaal van Schiedam’
Uit

Schiedamse verenigingen centraal in podcast ‘Verhaal van Schiedam’

  • Redactie
  • 13-03-2024
  • Uit
Schiedamse verenigingen centraal in podcast ‘Verhaal van Schiedam’


SCHIEDAM -In het tweede seizoen van ‘Het Verhaal van Schiedam – de podcast’ gaat het zes afleveringen lang over Schiedamse verenigingen. Vanaf vrijdag 22 maart gaan de makers elke twee weken in gesprek met mensen die een flink deel van hun vrije tijd besteden aan bijvoorbeeld scouting, sport, muziek of toneel. Een speciale aflevering zal bovendien in het teken staan van verenigingen die niet meer bestaan maar allerminst zijn vergeten.

In de laatste maanden van 2023 werd de eerste serie van de podcast gemaakt door de Historische Vereniging Schiedam. Toen ging het zes afleveringen lang over bijzondere gebouwen, en dat ging niet ongemerkt voorbij. Elke aflevering werd vooralsnog tussen de vierhonderd en achthonderd keer beluisterd en via onder meer het eigen Spotify-account lopen die aantallen nog steeds geleidelijk op. 

Ook in het tweede seizoen werkt de HVS voor deze podcast samen met lokale omroep Twee. Het team dat namens de HVS de podcast maakt bestaat voor deze reeks uit Reinard Maarleveld en Vincent Krabbendam. Zij stellen de afleveringen samen en presenteren deze ook. 

Elke twee weken een aflevering

Op vrijdag 22 maart wordt de eerste aflevering van serie 2 gepubliceerd, waarin vertegenwoordigers van Scouting BvH te gast zijn. Vervolgens verschijnt er tot eind mei elke twee weken een nieuwe aflevering. Die zullen gaan over toneelclub Utile Dulci, muziekvereniging Radboud, sportclub Hermes-DVS en de zakkendragers van het Anthonisgilde. Daarnaast staat een aflevering in het teken van de ter ziele gegane verenigingen De Roode Zon (voetbal) en de Motor Toer Club Schiedam. Namens al deze verenigingen komen een of twee leden vertellen over de historie, de activiteiten en de toekomst van hun club.

"Verenigingen zijn belangrijk voor elke samenleving, ook die van Schiedam", zegt Maarleveld. "Tegelijk hebben ze het vaak moeilijk, bijvoorbeeld met de aanwas van nieuwe leden. Dus een beetje aandacht kan geen kwaad en die geven we met onze podcast graag."