Categorieën

Service

Sportbedrijf Schiedam is een feit

Sportbedrijf Schiedam is een feit
Sport

Sportbedrijf Schiedam is een feit

  • Redactie
  • 01-12-2023
  • Sport
Sportbedrijf Schiedam is een feit

De oprichting van Sportbedrijf Schiedam vond vandaag plaats; foto: gemeente Schiedam

SCHIEDAM - Vandaag is Sportbedrijf Schiedam BV opgericht. Een maand later start het Sportbedrijf met de exploitatie van de sport- en beweegaccommodaties Willem-Alexander, Harga, Thurlede en Bijdorp.

De gemeente Schiedam zet in op meer gezonde Schiedammers, zo meldt zij. Wethouder Antoinette Laan: “Sporten en bewegen zijn dé manieren om gezond te worden en te blijven. Binnen Schiedam zijn er veel aanbieders van sport- en beweegmogelijkheden, waaronder een groot aantal sportverenigingen. Als gemeente beschikken we over de accommodaties. Het Sportbedrijf Schiedam brengt al deze partijen samen en zorgt ervoor dat alle partijen, aanbod en initiatieven samenkomen. Dat is veel overzichtelijker, duidelijker en efficiënter dan nu het geval is. Sportbedrijf Schiedam is een organisatie waarvan de gemeente de enige aandeelhouder is. Zo weten we zeker dat de organisatie dezelfde doelen nastreeft als de gemeente. Door te voorzien in kwalitatief goede sportvoorzieningen kunnen we bijdragen aan de gezondheid van de Schiedammers. Met sportvoorzieningen die schoon en veilig zijn, waar je je thuis voelt en waar je kunt meedoen aan een sport- of beweegactiviteit die bij jou past. Zo zorgen we dat steeds meer Schiedammers de weg blijven vinden naar de sportaccommodaties.”

De oprichting van Sportbedrijf Schiedam vond vandaag plaats, zodat de nieuwe organisatie op 1 januari van start kan gaan. Medewerkers van het Sportbedrijf Schiedam werken voornamelijk vanuit Sportpark Willem-Alexander, maar ook op de andere sportparken. Margreet Drijvers is benoemd als tijdelijk directeur-bestuurder van de nieuwe organisatie. Daarnaast is Gert-Jan Klop gestart als kwartiermaker. De bekende gezichten, die nu ook al werkzaam zijn bij de sportparken, blijven. Zij zijn vanaf 1 januari officieel in dienst van het Sportbedrijf Schiedam.

Zie ook dit artikel.