Categorieën

Service

Informatiemarkt Mantelzorg in de Stadsgehoorzaal

Informatiemarkt Mantelzorg in de Stadsgehoorzaal
Gezond

Informatiemarkt Mantelzorg in de Stadsgehoorzaal

  • Advertorial
  • 31-10-2023
  • Gezond
Informatiemarkt Mantelzorg in de Stadsgehoorzaal

SCHIEDAM - Mantelzorg is onbetaalde en vaak langdurige zorg voor zieke familieleden of vrienden. Dit kan verzorging zijn of hulp bij dagelijkse activiteiten. Er zijn maar liefst 5 miljoen mantelzorgers in Nederland. En dat aantal stijgt. Ook het aantal mensen dat de langdurige zorg voor een vriend, familielid of partner moet combineren met een gezin én een baan. Het is fijn als je jouw naaste kunt helpen, maar soms ook zwaar. En het roept ook allerlei praktische vragen op! Waar kun je dan terecht?

Op 10 november, de Landelijke Dag van de Mantelzorg, organiseert Minters Mantelzorg in Stadsgehoorzaal Vlaardingen van 11.00 – 15.00 uur de Informatiemarkt Mantelzorg. De informatiemarkt wordt om 11.30 uur officieel geopend door wethouder Jacky Silos (gemeente Vlaardingen). Mantelzorgers uit Vlaardingen en Maassluis kunnen er terecht met al hun vragen. Speciaal voor werkende mantelzorgers is er ook een gratis workshop.

Snel antwoord op (mantelzorg) vragen

Bij de zorg voor een naaste komt veel kijken. Waar kun je dan als mantelzorger zelf terecht? Bijvoorbeeld met vragen over (zorg)verlof, (financiële) regelingen of (tijdelijke) ondersteuning voor jou als mantelzorger? Want hoe blijf je ook goed voor jezelf zorgen? Op de informatiemarkt van Minters Mantelzorg staan allerlei organisaties klaar die interessant zijn voor mantelzorgers om juist die vragen te beantwoorden.

Gratis workshop!

Een goede balans vinden én houden tussen je zorgtaken, privé en werk is niet makkelijk. In deze gratis workshop voor werkende mantelzorgers worden tips en ideeën gedeeld. Ook is het mogelijk om ervaringen uit te wisselen met andere mantelzorgers. De workshop voor werkende mantelzorgers is van 13.30 – 14.30 uur. Daarnaast is er voor werkgevers van 12.00 tot 13.00 uur een inspiratiesessie met lunch over het thema werk en mantelzorg. Aanmelding hiervoor kan nog via: [email protected].

Mantelzorgadviseurs

Lukt het niet om naar de informatiemarkt te komen? Neem dan contact op met de mantelzorgadviseurs van Minters via [email protected]. Zij beantwoorden vragen, bieden een luisterend oor en geven advies.

Lees op deze website meer over de informatiemarkt en over over Minters Mantelzorg.

Minters

Burgemeester Van Lierplein 51, Vlaardingen

Meer over Minters →