Categorieën

Service

Jongeren mogen vanaf morgen toch nog niet buitensporten

Jongeren mogen vanaf morgen toch nog niet buitensporten
Sport

Jongeren mogen vanaf morgen toch nog niet buitensporten

  • Redactie
  • 28-04-2020
  • Sport
Jongeren mogen vanaf morgen toch nog niet buitensporten

Buitensporten morgen nog niet toegestaan

Laatste nieuws: Een woordvoerder van de gemeente Schiedam lichtte gisteravond laat de gang van zaken toe: "Vanavond was de modelnoodverordening van het kabinet er pas (bij de Veiligheidsregio). Morgenochtend (vandaag dus, red.) zal de noodverordening voor onze regio worden vastgesteld. Dan kunnen de versoepelingen van de maatregelen in Schiedam (en de andere gemeenten binnen het gebied van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond) worden uitgerold. In Schiedam hebben we plannen klaarliggen die samen met de sportsector zijn opgesteld."


SCHIEDAM - Schiedam en omstreken is nog niet klaar voor sporten door jongeren. Dat blijkt uit een bericht van de gemeente Schiedam.

Op 21 april maakte het kabinet bekend dat georganiseerde buitensportactiviteiten voor jeugd tot en met achttien jaar weer zijn toegestaan. De Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond stelt echter nog niet klaar te zijn met de daartoe benodigde noodverordening, aldus de gemeente Schiedam.

"Dat betekent voor nu dat alle georganiseerde buitensportactiviteiten voor jeugd tot en met achttien jaar per 29 april nog niet zijn toegestaan", aldus de gemeente. "Dit geldt zowel voor sporten op sportparken (bij sportverenigingen) als georganiseerd sporten in de openbare ruimte."

De gemeente voegt daaraan toe de sportaanbieders op de hoogte te stellen zodra bekend is wanneer, én onder welke voorwaarden, buitensportactiviteiten voor jongeren tot en met  achttien jaar wel zijn toegestaan.