Categorieën

Service

Judoka's SI voor het eerst op tatami voor toernooi

Judoka's SI voor het eerst op tatami voor toernooi
Sport

Judoka's SI voor het eerst op tatami voor toernooi

  • Redactie
  • 18-09-2022
  • Sport
Judoka's SI voor het eerst op tatami voor toernooi

Jana Bergman kampioen; foto: SI


JUDO - De jonge en oudere judoka's van Sportinstituut traden zaterdag aan voor hun eerste toernooi van het seizoen. Dat gebeurde in Tervuren, België.

Jana Bergman wist na drie overwinningen het goud bij de meisjes -15 jaar -57 kg te veroveren. Zilver was er voor Celil Uyar bij de jongens -15 jaar -46kg en voor Marie Lynn Luesken bij de meisjes -15 jaar +63kg

Devilin Boumans, Danny Gommel en Iben Olsen verloren helaas de strijd om het brons.

Op zondag stond de categorie -18 jaar op het programma en dit was een rankingtoernooi voor de Belgische judoka’s. Dylan Jansen (-81 kg) was goed op dreef. Hij wist poulewinnaar te worden en behaalde na vier overwinningen de halve finale. Deze ging helaas in de golden score verloren. Dylan behaalde zo een knap resultaat door als derde te eindigen.

Kayra Uyar en Sebastian Olsen (beiden -55 kg) kwamen beiden als poulewinnaar in de kwartfinale terecht. Sebastian verloor de kwartfinale helaas van de latere nummer twee Warre Jacobs. Kayra won wel zijn kwartfinale en moest het in de halve finale opnemen tegen diezelfde Jacobs. Ook Kayra kon helaas niet winnen. Door de finaleplaats van Jacobs kregen zowel Sebastian als Kayra een herkansing.

Sebastian won daarin de eerste partij en moest het in de bronzen medaillewedstrijd opnemen tegen Kayra. Kayra won de wedstrijd met een houdgreep en pakte zo het brons. Sebastian eindigde op de vijfde plaats.

PS. Dit bericht is na eerste plaatsing aangevuld.