Categorieën

Service

Kledingbeurs voor Oekraïne loopt goed

Kledingbeurs voor Oekraïne loopt goed
Winkelen

Kledingbeurs voor Oekraïne loopt goed

  • Redactie
  • 23-04-2022
  • Winkelen
Kledingbeurs voor Oekraïne loopt goed

SCHIEDAM - Sonja Schwab is tevreden over de kledingbeurs die zij donderdag en vrijdag hield in haar galerie 'Bij Sonja' op de Hoogstraat. 

Die had de bedoeling vluchtelingen uit de Oekraïne te voorzien van gratis kleding. Ook Schiedammers waren welkom, om dan tegen betaling ook kleren te passen en mee te nemen. De kleding kwam van vrienden en bekenden van Schwab, en ook Schiedamse winkeliers werkten mee.

Zo'n vijftig mensen bezochten de beurs. Daarvan vijftien vrouwen en kinderen uit Oekraïne. Er kwam meer kijken bij de bezoekjes dan kleding passen. "Het was pijnlijk om te zien hoe moe de mensen waren vanwege alle emoties en beperkte slaapruimtes", vertelt Schwab. "Maar heel fijn dat ze op hun gemakje tussen de spullen konden snuffelen en dat iedereen iets van zijn gading kon vinden."

De Nederlandse klanten brachten een kleine honderd euro op, geld dat Schwab doorgeeft aan stichting Meredia. Dit is ook betrokken bij de organisatie 
van de inloopmiddag specifiek voor Oekraïners, iedere woensdag in de Weerklank. Schwab wees de bezoekers op deze bijeenkomsten, velen kenden deze nog niet.

Bij Sonja gaat woensdag aanstaande, op Koningsdag, opnieuw open voor de kledingverkoop. Kleding is er genoeg. Van twaalf tot vier is de galerie op Hoogstraat 155 open.