Categorieën

Service

Knight Area op 2 september in De Kroepoekfabriek

Knight Area op 2 september in De Kroepoekfabriek
Uit

Knight Area op 2 september in De Kroepoekfabriek

  • Advertorial
  • 29-08-2022
  • Uit
Knight Area op 2 september in De Kroepoekfabriek

De band is al sinds 2004 samen; foto: De Kroepoekfabriek


VLAARDINGEN Vrijdag 2 september komt Knight Area naar De Kroepoekfabriek. De progressieve rockband van Nederlandse bodem is in 2019 begonnen met werken aan een speciale conceptshow rondom de D-Day landingen en na tweeverplaatste concerten is het eindelijk tijd om deze live ten gehore te brengen.

De muziek van Knight Area schippert tussen Rock en (Heavy) Metal, ofwel: Neo-progressieve rock, inclusief toetsen en gitaren. De band is al sinds 2004 samen en begon als soloproject van toetsenist Gerben Klazinga. Het eerste album, genaamd ‘The Sun Also Rises’, werd een wereldwijd succes en werd gevolgd door een livetour in de Verenigde Staten. Ondertussen is de band 8 studioalbums en meerdere buitenlandse tours verder: Knight Area heeft haar sporen in het progrock-genre meer dan verdiend.

De inspiratie voor het nieuwe conceptalbum van Knight Area waren de landingen op de stranden van Normandië tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het resultaat: een album, met conceptshow, getiteld: ‘DDay’. Centraal staat het besef dat vrede niet vanzelfsprekend is en de enorme hoeveelheid levens die
verloren gegaan zijn bij de bestorming van de stranden. De show wordt voorzien van authentieke beelden van vroeger en een indrukwekkende lichtshow.

Knight Area
Vrijdag 2 september
Open: half negen 's avonds | Aanvang: negen uur 's avonds
Kaarten zijn verkrijgbaar op I: www.kroepoekfabriek.nl

Poppodium De Kroepoekfabriek

Koningin Wilhelminahaven ZZ 2 A, Vlaardingen

Meer over Poppodium De Kroepoekfabriek →