Categorie├źn

Service

Koningsdag klein knalfeest

Koningsdag klein knalfeest
Uit

Koningsdag klein knalfeest

  • Advertentie
  • 22-04-2021
  • Uit
Koningsdag klein knalfeest

SCHIEDAM - Nu de vlaggetjes vrolijk wapperen en het zonnetje schijnt, is Schiedam-Centrum klaar voor Koningsdag. We zijn benieuwd... wat staat ons te wachten? Eerder werd al een tipje van de sluier onthuld. Op maandag 26 april is er een livestream met optredens van diverse artiesten en een Koningsquiz. Op 27 april zijn veel winkels in het centrum gewoon open op afspraak en is er allerlei lekkers te halen bij de horeca. Kitty van het Centrummanagement Schiedam en John van Crevor Events staan deze dagen ermee op en gaan ermee naar bed: Koningsdag 2021, hoe geef je dat vorm?

We zijn van start!

Koningsdag is meer dan alleen 27 april, dat laat Schiedam-Centrum wel zien. "Ja deze week kleurt alles oranje. De kroontjesknutselplaten vliegen de deur uit bij onze ondernemers", vertelt Kitty Buijtendijk. "En we zien niet alleen kleine Schiedammers ermee", knipoogt ze. "Schaam je vooral niet. Staat 'ie' je goed, zet 'm gewoon op. Het centrum is mooi versierd door Love Deco en aan de ondernemers zijn tasjes uitgedeeld met decoratie voor hun etalages. We proberen er ondanks alles toch een feestje van te maken."

Nu de organisatie in volle gang is, vertellen zij graag meer over het programma. Dat het kleine 'livestreamevent' op maandag 26 april een knaller lijkt te worden, daar vertelt John van Oudenaarde graag meer over: "De eerste opnames met ondernemers en artiesten in het centrum zijn ontzettend leuk geworden, kunnen we alvast wel verklappen", lacht hij. "Achter de schermen wordt nu druk gewerkt aan de verdere montage van deze items. Op onze socials @koningsfeest.schiedam staan leuke filmpjes over de voorbereidingen." "En op @schiedamcentrum laten we dagelijks zien welke oranje-acties er zijn van ondernemers", vult Kitty aan.

Met de beentjes op tafel of van de vloer

John is verheugd te zien hoe iedereen meedoet. "We hebben heel leuke artiesten kunnen strikken voor de livestream. De combinatie van hun liedjes en de prachtige locaties in het centrum maken het een feestje om naar te kijken. Zorg dat je klaar zit om 18.00 uur en kijk via www.schiedamcentrum.nl/koningsdag. Ruben Kalkman is de host van de avond. Hij neemt de kijkers op zijn eigen wijze mee langs ondernemers in het centrum en kondigt de artiesten aan. Bob Offenberg zingt zijn hit 'Je bent te gek' ook echt vanaf een te gekke plek aan de Lange Haven. Kornuiten&Co staan te springen en swingen met 'Een blik van jou' voor het oude Stadhuis. Edwin van der Toolen geeft ons weer hoop met zijn hit 'Morgen wordt alles anders'. Het wordt zo leuk joh! Mijn tip is: bestel wat lekkers en ga gezellig met z'n allen op de bank."

Ik wou dat ik 't wizzz... bij de Koningsquiz

Deze Koningsdag gaat misschien nog wel meer dan andere jaren om saamhorigheid. De Koningsquiz met vragen door ondernemers bedacht en gesteld is ouderwets gezellig. "We hebben als centrumondernemers al veel voorpret met alles eromheen en dat is zoveel waard in deze tijd", zegt Kitty. "We gunnen iedereen die pret, dus doe mee! Hoeveel weet jij? Test je kennis en die van de rest van je familie tijdens de livestream.... ga de strijd aan: wie is hier nou de echte Schiedammert?"

Shop & Hop nog even op afspraak

"Profiteer met Koningsdag nog even van de rust en plan een afspraak bij je favoriete winkel(s). De winkels die open zijn, kun je herkennen aan de posters. Misschien plak je wel een paar afspraken achter elkaar op deze vrije dag", lacht de centrummanager.

Na Koningsdag

"We zijn heel blij dat vanaf volgende week woensdag 28 april ondernemers hun klanten weer 'gewoon' mogen verwelkomen in hun winkels en op het terras. We zien veel ondernemers druk in de weer met de voorbereidingen. Schoonmaken, repareren, indelen, er wordt hard gewerkt om alle bezoekers weer te ontvangen." Donderdagavond 29 april is het in Schiedam-Centrum weer koopavond en zondag 2 mei is de eerste koopzondag.