Categorieën

Service

Kwartet jij mee?

Kwartet jij mee?
Nieuws

Kwartet jij mee?

  • Advertorial
  • 28-09-2023
  • Nieuws
Kwartet jij mee?

SCHIEDAM - Als kind, met je kinderen en met je kleinkinderen. Wie is er niet groot geworden met kwartetten? Zo dacht ook de Shell Pernis Kinderraad. Ze gaven het advies om een kwartet te maken van alle beroepen die op het Shell Energy and Chemicals Park voorkomen.

Gisteren bezochten vier basisschoolklassen het Shell Energy and Chemicals Park Rotterdam. Het gloednieuwe kinderkwartet werd op een feestelijke manier onthuld en uitgereikt aan de kinderen. Het kwartet bestaat uit een verzameling van negen uiteenlopende beroepen, die allemaal voorkomen bij Shell in Pernis.

Ruim honderd leerlingen uit groep 7 en 8 van basisschool Het Waterschip uit Pernis en basisschool ‘t Prisma uit Hoogvliet kregen de kans om kennis te maken met medewerkers uit de negen beroepen en te horen over hun werkzaamheden. Zo bouwden ze samen met de medewerker van de werkplaats waterstofautootjes, bedachten ze met een milieu-adviseur zoveel mogelijk energiebesparende maatregelen, deden een proefje met een laborant en er was zelfs een echte brandweerauto en tankwagen om te bewonderen!

Renate van der Donk van De Kleine Ambassade, die de afgelopen jaren de Shell Kinderraad onder haar hoede had: "Over Shell zijn er veel verschillende meningen, dat merken kinderen ook. Wij vinden het cruciaal dat kinderen zelf een onderbouwde mening kunnen vormen en daarvoor heb je kennis nodig. Daarom gaat de Shell Kinderraad onder begeleiding van onze docenten op onderzoek uit. Wat doet Shell? Hoe ziet de toekomst eruit? En hoe kunnen kinderen, de volwassenen van de toekomst, daarover meedenken? In de Shell Kinderraad komt dit allemaal samen.''Shell Energy and Chemicals Park Rotterdam

Vondelingenweg 601, Hoogvliet

Meer over Shell Energy and Chemicals Park Rotterdam →