Categorieën

Service

Levensechte dino's ontmoeten in Beatrixpark

Levensechte dino's ontmoeten in Beatrixpark
Uit

Levensechte dino's ontmoeten in Beatrixpark

  • Redactie
  • 21-04-2022
  • Uit
Levensechte dino's ontmoeten in Beatrixpark

Levensechte dino's in het park in 2018; foto: archieffoto FlashphotoNL

SCHIEDAM - Altijd al een ontmoeting willen hebben met levensechte dino’s? Dit kan deze zomervakantie in het Beatrixpark in Schiedam.

Hier strijkt de reizende dino tentoonstelling Jurassic Encounter neer, een interactieve installatie van vijftig levensgrote bewegende dinosaurussen uit het Jura, Trias en Krijt tijdperk. Bezoekers volgen een ‘gevaarlijke route’ door graslanden en bossen en komen oog in oog te staan met grommende, brullende en sissende dinosaurussen. Het evenement is te bezoeken in de zomervakantie van 28 juli tot en met 14 augustus.

De dino´s in het park - die in 2018 daar ook al te zien waren - zijn voorzien van informatiepanelen met interessante feitjes over elke soort. Bezoekers worden ook uitgenodigd in de bioscoop waar documentaires worden getoond over de tijd waarin de dinosauriërs op aarde ronddwaalden. Daarnaast kunnen dinofans deelnemen aan een virtual reality ervaring: ga een gevecht aan tegen een ‘echte’ dinosauriër of neem plaats voor een ritje in de virtuele dino-achtbaan.

De succesvolle, reizende tentoonstelling Jurassic Encounter: Waar dinosauriërs tot leven komen, vindt haar oorsprong in Engeland en is haar Europese tour op 2 april begonnen in het Cassiobury Park in Londen. Vervolgens reist Jurassic Encounter dit jaar door naar Buxton, Edinburgh, Schiedam en Bristol.