Categorieën

Service

Mammoet bouwt aan grootste elektrische kraan ooit

Mammoet bouwt aan grootste elektrische kraan ooit
Nieuws

Mammoet bouwt aan grootste elektrische kraan ooit

  • Redactie
  • 26-04-2023
  • Nieuws
Mammoet bouwt aan grootste elektrische kraan ooit

De SK350 aan het werk in Texas; foto's: Mammoet


SCHIEDAM - Mammoet bouwt aan de grootste elektrische kraan ter wereld. Dat maakt het bedrijf op zijn website bekend.

De eerste onderdelen van een zesduizendtons ringkraan komen binnenkort aan in Schiedam. Het hijsbedrijf, dat door moederbedrijf SHV in de verkoop is gezet, wil de kraan in de loop van volgend jaar gereed hebben voor gebruik.

De verwachtingen rond de 'SK6000' zijn hooggespannen. De beloofde capaciteit van zesduizend ton is groter dan enig andere elektrische kraan momenteel kan leveren. Ook de lengte en het bereik zijn 'ongeëvenaard', zegt Mammoet. De precieze specificaties zijn nog niet bekendgemaakt. De kraan bouwt voort op de eigenschappen van zijn voorganger, de SK350

Het Schiedamse bedrijf bouwt de gigant voor het op een duurzame manier uitvoeren van projecten voor de energie-industrie. Daar worden steeds grotere en zwaardere funderingen voor windmolens ingezet. Ook denkt Mammoet de SK6000 in te zetten bij de bouw en het onderhoud van olie- en gasplatforms. De kraan wordt opgebouwd uit modules die in containers kunnen worden vervoerd. De kraan kan zowel op land als op zee worden ingezet, aldus Mammoet. Het bedrijf rekent erop dat de beschikbaar van deze grote elektrische kraan ook weer een impuls zal betekenen voor het ontwerpen van andere, grotere en hogere windturbines met zwaardere funderingen.