Categorieën

Service

Man te water in Westerhaven

Man te water in Westerhaven
112

Man te water in Westerhaven

  • Redactie/Flashphoto
  • 19-10-2023
  • 112
Man te water in Westerhaven

Foto's: Flashphoto


SCHIEDAM - Op de Westerkade is vanavond een man te water geraakt. Volgens omstanders kon de man niet zwemmen en was grote spoed geboden.

Ambulance, politie en brandweer reden met grote spoed richting de kade. Ook de traumahelikopter is ingezet. Korte tijd was onduidelijk waar het slachtoffer in het water zou liggen, waarna eerst bij de bruggen is gezocht. Al vrij snel werd duidelijk dat er tussen de woonarken gezocht moest worden. Na een flinke zoekslag werd het slachtoffer uiteindelijk gevonden, uit het water gehaald en gereanimeerd. Hij is met spoed naar het ziekenhuis vervoerd. Aanvankelijk was onduidelijk hoeveel personen er in het water zouden liggen. Vandaar dat er nog enige tijd is gezocht naar eventuele andere slachtoffers. Die bleken er niet te zijn. 

Een buurvrouw zag de man in het water zwemmen en uiteindelijk kopje onder gaan. 112 was toen al gebeld. Hoe de man in het water terecht is gekomen is nog onduidelijk en wordt onderzocht. Vooralsnog wordt uitgegaan van een ongeval, aldus de woordvoerder van de politie.

ps. Dit artikel is na eerste plaatsing aangepast.