Categorieën

Service

Mannengroep voor steun tegen agressief handelen

Mannengroep voor steun tegen agressief handelen
Gezond

Mannengroep voor steun tegen agressief handelen

  • Advertentie
  • 05-04-2023
  • Gezond
Mannengroep voor steun tegen agressief handelen

SCHIEDAM - Stichting Elckerlyc is een van de initiatiefnemers achter de Mannensupportgroep in onze regio: een groep mannen die het risico lopen agressief te reageren en elkaar willen ondersteunen in het tegengaan daarvan. Elckerlyc legt uit hoe het werkt.

Mensen die te maken hebben met agressieproblematiek komen vaak na een uitbarsting tot inzicht dat ze hulp willen accepteren. Het is dan ook van groot belang om ze dan ook hulp te bieden. Helaas is dit vaak niet mogelijk omdat er eerst een aanmelding moet plaatsvinden, vervolgens komt er een intake, en als er dan plek is dan mag je starten met een behandeling of zal mogelijke hulp kunnen starten. Hier gaan vaak maanden overheen. Gevolg is dat het inzicht om hulp te willen accepteren dan al is verdwenen. Een reden is vaak 'ik heb het weer helemaal onder controle' terwijl wij weten dat het wachten is op de volgende uitbarsting.

Hulp aan mensen met agressieproblemen kun je niet in de vriezer leggen om ze er maanden later er weer uit te halen. Daarom is in samenwerking met Stichting Elckerlyc en de gemeenten Maassluis, Schiedam en Vlaardingen de mannensupportgroep 'Agressie, en daarna?' Mannen Supportgroep gestart. 'Agressie, en daarna?' biedt laagdrempelige hulpverlening in het vrijwillig kader. Sinds 2016 heeft Agressie, en daarna? ervaring met het opzetten, onderhouden en ontwikkelen van mannensupportgroepen. Voor mannen die ook thuis agressief kunnen handelen.

De mannensupportgroep is bedoeld voor mannen vanaf achttien jaar die tegen hun partner, kinderen of anderen agressie gebruiken (verbaal, fysiek, psychisch) en niet meer weten hoe hier mee te stoppen. Ze wonen binnen de drie gemeenten en willen hun agressie op geheel vrijwillige basis gaan aanpakken. De groep wordt geleid door ervaringsdeskundigen die in hun verleden zelf te maken hebben gehad met huiselijk geweld. Ze hebben tijdens hun herstelproces geleerd wat ze kunnen doen om de cirkel van geweld te doorbreken. Ze gebruiken tegenwoordig geen agressie meer, maar bereiken op een vriendelijke manier meer.

Tijdens de bijeenkomsten zullen de deelnemers van de  groep met elkaar in gesprek gaan, werken ze aan bewustwording, verbreding en verdieping waardoor er nieuwe inzichten zullen gaan ontstaan. Ook zullen de deelnemers van elkaar gaan leren. Veel voorkomende items die steeds weer door de deelnemers worden besproken zijn: hun (ex-)partner, de (bonus) kinderen, hulpverlening, verslaving en overige items uit het leven.

"Agressie, en daarna?" is eens in de veertien dagen op dinsdagavond in Vlaardingen, van zeven tot negen uur. Deelname is gratis. Aanmelden is verplicht. Mensen kunnen zichzelf aanmelden of dit door een professionele hulpverlener laten doen. Aanmelden kan hier.

Stichting Elckerlyc

Oosthavenkade 31, Vlaardingen

Meer over Stichting Elckerlyc →