Categorieën

Service

Meaningfull mag Hof van Aleida ontwikkelen in school Oostsingel

Meaningfull mag Hof van Aleida ontwikkelen in school Oostsingel
Nieuws

Meaningfull mag Hof van Aleida ontwikkelen in school Oostsingel

  • Kor Kegel
  • 08-07-2022
  • Nieuws
Meaningfull mag Hof van Aleida ontwikkelen in school Oostsingel

De Gravin Aleidaschool wordt Hof van Aleida

SCHIEDAM – De gemeente Schiedam gaat een verkoopovereenkomst aan met Meaningfull BV over de ontwikkeling van het woningbouwproject Hof van Aleida. Dat project wordt gerealiseerd aan de Oostsingel 9 en dat adres is bij veel Schiedammers bekend als het adres van de christelijke basisschool Gravin Aleida. Die naam blijft dus behouden op deze locatie op het binnenterrein achter de oneven zijde van de Oostsingel.  

Burgemeester en wethouders van Schiedam hebben besloten om behalve de verkoopovereenkomst ook een anterieure overeenkomst aan te gaan. Bij zo’n overeenkomst hebben beide partijen nog veel onderhandelingsruimte voor het kot tot afspraken over de grondexploitatie. Meaningfull is met nog een aantal BV’s gevestigd aan de Nieuwe Binnenweg 136, waar ook Fullhouse staat ingeschreven. Fullhouse won in februari vorig jaar de tender voor herontwikkeling van de Gravin Aleidaschool. Na een marktuitvraag onder vijf ontwikkelaars selecteerde de gemeente Schiedam het bedrijf dat samenwerkt met JADEarchitecten, gevestigd in Het Industriegebouw aan de Goudsesingel 192 in Rotterdam. 

Het college van burgemeester en wethouders van Schiedam was toen een grondreservering met Fullhouse aangegaan. De looptijd hiervan wordt met zes maanden verlengd; de gemeente krijgt hiervoor een vergoeding. 

Uitgangspunt is behoud van de Gravin Aleidaschool, omschreven als een ‘statig onderkomen’ in Schiedam-Oost. Het plan staat op de website van Fullhouse omschreven: “Verspreid over het oude hoofdgebouw, de gymzaal en de later bijgebouwde leer- en speellokalen ontwikkelt en bouwt Fullhouse in totaal negentien koopwoningen, verschillend van maat en prijs. De lofts en appartementen worden dusdanig opgeleverd dat kopers zelf de mogelijkheid hebben om de woningen naar eigen smaak verder in te richten.” 

Fullhouse en JADE kozen nadrukkelijk voor behoud van het pand en het in ere herstellen van oude details. Ook wordt op andere manieren werk gemaakt van duurzaamheid. Er is gekozen om extra te investeren in gebouwonderdelen die lang meegaan en er komt een zeer goed geïsoleerde gebouwschil. Daardoor is minimaal gebruik van ‘hulpenergie’ nodig. 

Alle woningen zullen beschikken over een private buitenruimte en er komt een gemeenschappelijke binnentuin, waarin ontmoeting en ontspanning centraal staan en die tevens dienst doet als wateropvang. Dat zal een positief effect hebben op de sfeer en de uitstraling van de buitenruimte rondom de woningen, meldt Fullhouse.  

Het project vloeit voort uit het programma Kansen in de Stad.