Categorieën

Service

Medailleregen voor judoka's SI in België

Medailleregen voor judoka's SI in België
Sport

Medailleregen voor judoka's SI in België

  • Redactie/SI
  • 12-03-2023
  • Sport
Medailleregen voor judoka's SI in België

Podium –15 jaar –50 kg, Celil Uyar goud en Thimo Wansleeben brons.


JUDO - Het derde Belgische toernooi in drie weken leverde de judoka’s van Sportinstituut Schiedam (SI), een ware medailleregen op. Dat gebeurde tijdens de Golden Judocup in Zelzate, net over de grens bij Terneuzen.

Op zaterdag kwamen de judoka’s onder de 11 en 13 jaar in actie. In de leeftijdscategorie -13 jaar behaalden alle judoka’s van Sportinstituut Schiedam een eerste of tweede prijs. Goud was er voor Caelon Henriques, Elyssa Tekin, Sophie Kuipers, Joël van der Jagt Rodrigues en Lucas Jansens. Dayron Bak en Liam van Ekelenburg pakten het zilver. Door deze goede resultaten won Sportinstituut Schiedam ook nog eens de clubtrofee voor de beste club -13 jaar.

Bij de -11 jarigen werden er ook goede resultaten behaald. Mees Olthaar en Destan Tekin wonnen goud en Tygo Wijsman werd vierde. 

Op zondag was het de beurt aan de judoka’s -15 jaar, -18 jaar en -21 jaar en ouder. De resultaten waren wederom uitstekend met negen medailles én de eerste plaats in het clubklassement van de dag. Hiervoor mocht coach Dimitri van der Hoeven (net als zaterdag) de beker in ontvangst nemen.

Celil Uyar (-15 jaar -50 kg), Keano Rietdijk (-15 jaar +66 kg) en Iben Olsen (-15 jaar -48 kg) werden kampioen. Siem Huizinga (-15 jaar -42 kg), Devilin Boumans (-18 jaar en ouder -57 kg) en Sebastian Olsen (-18 jaar -60 kg) pakten het zilver en Thimo Wansleeben (-15 jaar -50 kg), Mohammed Chamsaldin (senioren -66 kg) en Danny Gommel (senioren -73kg) het brons.