Categorieën

Service

Media Ukkie Dagen bij de Bibliotheek Schiedam

Media Ukkie Dagen bij de Bibliotheek Schiedam
Uit

Media Ukkie Dagen bij de Bibliotheek Schiedam

  • Advertorial
  • 14-03-2022
  • Uit
Media Ukkie Dagen bij de Bibliotheek Schiedam

Een peuter kijkt een filmpje op een smartphone; foto: Media Ukkie Dagen


SCHIEDAM - Boekjes, tablets, smartphones en tv’s hebben een grote aantrekkingskracht op kleine kinderen.

Binnen één klik bevinden ze zich in een andere wereld. Kinderen beleven hier veel plezier aan en het geeft ouders af en toe een moment voor zichzelf. Maar dreumesen, peuters en kleuters zijn nog te klein om hier wijs mee om te gaan. Begeleiding van ouders en verzorgers is nodig om ervoor te zorgen dat kinderen veilig op ontdekking kunnen gaan. Tijdens de Media Ukkie Dagen van 25 maart tot en met 1 april wordt aandacht gevraagd voor mediawijsheid in de opvoeding van kinderen van nul tot zes jaar. Met het thema ‘Swipe, stap, sprong’ wordt er antwoord gegeven op vragen, zoals: Kun je een kind alleen met een tablet, tv, smartphone of boekje laten spelen? Hoe begeleid je een kind stap voor stap in de ‘digitale wereld’? Hoe zet je media in, zodat een kind er ook iets van leert?

'Hoe kunnen media bijdragen aan de ontwikkeling van kinderen en hoe begeleid je jonge kinderen daarbij?' is het hoofdthema van een landelijk georganiseerde webinar op 28 maart. Denise Bontje van Mediasmarties laat tijdens deze online bijeenkomst zien welk media-aanbod er is voor jonge kinderen. Waar moet je als ouders op letten en welke media passen in een gezond mediamenu voor jonge kinderen? Je krijgt praktische tips en er is ruimte voor het stellen van vragen. Denise Bontje is gespecialiseerd op het gebied van taal en mediaopvoeding en beheerder van Mediasmarties, een online mediagids voor kinderen van nul tot twaalf jaar. Aanmelden voor de webinar op maandag 28 maart kan op I: www.debibliotheekschiedam.nl.

Op woensdag 30 maart en vrijdag 1 april wordt er tijdens het Peuter Voorlezen in de Korenbeurs een verhaal voorgelezen. De start is om 09.30 uur. Aansluitend is er gelegenheid voor de ouders om vragen te stellen. Op verzoek kan de bibliotheek tips en demonstraties geven over mediagebruik voor de allerkleinsten.

Bibliotheek Schiedam

Lange Haven 145, Schiedam

Meer over Bibliotheek Schiedam →