Categorieën

Service

Meeloopmiddag Spieringshoek goed bezocht

Meeloopmiddag Spieringshoek goed bezocht
Onderwijs

Meeloopmiddag Spieringshoek goed bezocht

  • Advertorial
  • 24-11-2022
  • Onderwijs
Meeloopmiddag Spieringshoek goed bezocht

SCHIEDAM - Voor veel leerlingen van groep 8 is de zoektocht naar een nieuwe school nu toch écht begonnen. Ook op Spieringshoek merken we dat. Gisteren vond onze tweede meeloopmiddag plaats en maar liefst 200 leerlingen van groep 8 (en een enkele leerling uit groep 7) kwamen eens kijken hoe onze school er van binnen uitziet.

De leerlingen van groep 8 hadden via onze website aangegeven bij welke les ze graag wilden kijken. Er was veel animo voor ons Technasium en ook de sportklas werd druk bezocht. Uiteraard waren er ook leerlingen die kozen voor een les Spaans, Cambridge Engels, theater, muziek of Latijn. Begeleid door hulpleerlingen uit klas 1, gingen de groepen de school door.

Na de introductieles over de middelbare school in het algemeen en Spieringshoek in het bijzonder, volgden de leerlingen hun les naar keuze en een ander vak. We zagen veel leerlingen enthousiast door een microscoop kijken bij biologie en bij Engels hoorden en zagen we dat al veel leerlingen best een aardig woordje Engels kunnen spreken en schrijven. Ook zagen we dat leerlingen bij aardrijkskunde heel goede vragen stelden over onze planeet en werden groepjes ondergedompeld in de wondere wereld van onze geschiedenis. Super interessant en geweldig om te zien hoe goed de leerlingen van groep 8 meededen… het is natuurlijk best spannend op zo’n nieuwe school!

Natuurlijk wensen we al deze leerlingen heel veel plezier en succes bij het kiezen van een nieuwe school. We hopen de komende periode nog meer leerlingen te zien, bijvoorbeeld tijdens onze voorlichtingsavonden op 23 en 24 januari of het Open Huis op 2 februari.

Nog een keer een lesje meedoen? Je bent van harte welkom op 21 december of 8 februari om mee te doen aan onze meeloopmiddagen. Aanmelden kan via I: www.spieringshoek.nl.

Scholengemeenschap Spieringshoek

Van der Brugghenlaan 2, Schiedam

Meer over Scholengemeenschap Spieringshoek →