Categorie├źn

Service

Mensen bekijk je camerabeelden!

Mensen bekijk je camerabeelden!
Wonen

Mensen bekijk je camerabeelden!

  • Han van der Horst
  • 21-08-2022
  • Wonen
Mensen bekijk je camerabeelden!

Foto: Flashphoto


COLUMN - Er loopt een gevaarlijk iemand door Schiedam. Mensen houd je kinderen en je jongvolwassen dochters binnen maar bekijk vooral de opnames van de camera´s waarmee je de omgeving in de gaten houdt. Sommige mensen denken nog: hier gebeurt nooit wat. Zo, dan zullen we ze even uit de droom helpen.

Op de Lange Achterweg, althans het stukje dat sommige oude stadgenoten nog aanduiden als de ingang naar het Klein Groenendal, lag een blauwachtig poeder op straat. Dat veroorzaakte uiteraard veel schrik. Op straat hoor je lege capsules voor lachgas te vinden en verfrommelde bierblikjes, maar geen blauwachtig poeder. Je denkt: het is wasmiddel. Het hoeft om de dooie dood geen wasmiddel te zijn. Voor hetzelfde geld plant er eentje een massamoord, te beginnen op de Lange Achterweg. Vlakbij het poeder lag een leeggespoten poederblusser. De heilige Hermandad, snel aanwezig, concludeerde dat er misschien een verband bestond tussen dit poeder en de blusser, ja dat het daarvan misschien de inhoud was, door een onverlaat over het plaveisel verspreid. De brandweer nam met de grootste voorzichtigheid een monster en – inderdaad – het was brandbluspoeder.

Uiteraard zal deze muis een vervelend staartje hebben voor de eigenaar van de poederblusser. De politie is een opsporingsactie gestart. Maar ja, als puntje bij paaltje komt, is de vogel gevlogen, ligt de dader op het kerkhof, waar deze trouwens gezien de ernst van het gebeuren absoluut thuis hoort.

Daarom mensen: steunt boa´s, politie en andere ambtenaren die dagelijks zonder met hun ogen te knipperen hun leven wagen voor ons aller veiligheid. En vrijheid. Dat mag je er rustig bij zeggen.

Analyseer de camerabeelden. Het is in ons aller belang.

Het is tenslotte 2022.