Categorieën

Service

Minhas: afspraken met NS over betere prestaties

Minhas: afspraken met NS over betere prestaties
Politiek

Minhas: afspraken met NS over betere prestaties

  • Redactie
  • 02-11-2022
  • Politiek
Minhas: afspraken met NS over betere prestaties

SCHIEDAM - Fahid Minhas maakt zich zorgen over het achterblijvend aantal reizigers in de treinen van de NS. Dat zei het Schiedamse Tweede Kamerlid gisteren in het tv-programma Goedemorgen Nederland.

Hij deed dat in reactie op het bericht dat de Nederlandse Spoorwegen minder treinen gaan laten rijden. Dit om - vanwege personeelsgebrek - de treinenloop beter te kunnen behappen en voorspellen, om teleurgestelde reizigers te voorkomen.

Maar Minhas vindt dat geen goed idee. "Ik wil dat mensen makkelijk van a naar b te kunnen reizen, met voldoende kans op een zitplaats."

Het is volgens het VVD-kamerlid 'niet de eerste keer dat de NS reizigers in de steek laat'. Als voorbeeld noemt hij het feit dat 'toen er in Utrecht gestaakt werd, de treinen tussen Rotterdam en Delft ook niet konden rijden'. "Dat heeft te maken met de bedrijfsvoering, en daar moeten we wat aan doen. Je hebt als reiziger een gevoel van machteloosheid; de NS is een staatsbedrijf, we zijn allemaal aandeelhouder, maar het enige wat we kunnen doen is van een afstand roepen en de staatssecretaris kan in gesprek met de NS. En dat is het."

Minhas stelt voor om in de nieuwe concessie-afspraken die de overheid met de spoorwegmaatschappij gaat maken, 'hardere eisen' op te nemen, 'om te voorkomen dat het misgaat'. De NS moet betere prestaties gaat leveren, aldus de Schiedammer.