Categorieën

Service

Morgen geen treinen

Morgen geen treinen
Nieuws

Morgen geen treinen

  • Redactie
  • 29-08-2022
  • Nieuws
Morgen geen treinen

SCHIEDAM - Wie zich morgen naar het station begeeft om daar de trein te pakken, zal bedrogen uitkomen: er rijden morgen geen treinen. Niet van en naar Schiedam en niet in het hele land - op wat treinen van regionale vervoerders na.

Het NS-personeel in de regio Utrecht staakt, en vanwege de centrale rol van deze regio in het routenet van de spoorwegen, zal er in heel het land geen trein kunnen rijden.

De staking in Utrecht was aangekondigd als een regionale staking, zoals er afgelopen vrijdag een in ons deel van het land werd georganiseerd. Nu blijkt het laten rijden van treinen in het hele land zonder de inzet van het personeel in Utrecht echter dermate moeilijk dat de NS besloten heeft alle treindiensten te schrappen. 

"Op eerdere stakingsdagen hebben we ons tot het uiterste ingespannen om een betrouwbare en verantwoorde dienstregeling te bieden rondom de stakingsgebieden. Voor de aangekondigde staking van dinsdag zijn alle scenario’s op tafel geweest, maar we zien geen mogelijkheid om op een verantwoorde manier een dienstregeling te rijden."