Categorieën

Service

MoVeS Groeimodel krijgt nu echt vorm

MoVeS Groeimodel krijgt nu echt vorm
Onderwijs

MoVeS Groeimodel krijgt nu echt vorm

  • Advertorial
  • 25-03-2024
  • Onderwijs
MoVeS Groeimodel krijgt nu echt vorm

Er worden cadeautjes uitgedeeld; foto: Primo

SCHIEDAM - Na twee jaar ontwikkeling vanuit de subsidie Impuls & Innovatie Bewegingsonderwijs is de laatste fase voor de werk- en regiegroep binnen dit project aangebroken en een nieuwe fase voor de basisscholen en IKC’s in beweging gezet. Het MoVeS Groeimodel krijgt nu echt vorm.

Het impulsproject (MoVeS) waarmee binnen Maassluis, Vlaardingen en Schiedam meer en beter bewegen in gang is gezet, had en heeft als uitgangspunt twee keer 45 minuten bewegingsonderwijs door een bevoegd docent voor groep 1 tot en met 8. Binnen de drie gemeenten hebben schoolbesturen de kans aangegrepen om ook breder te kijken dan enkel de twee keer 45 minuten bewegingsonderwijs door een bevoegd docent voor groep 1 tot en met 8. Er is onder meer een breed gedragen visie op meer en beter bewegen op en rond de basisschool/het IKC ontwikkeld waarin schoolleiders, beweegprofessionals, beleidsmedewerkers vanuit de gemeenten en andere betrokkenen die een rol spelen in en om het primair onderwijs de mogelijkheid kregen om mee te denken en dit ook hebben gedaan!

Om de visie handen en voeten te geven en hierdoor de basisscholen en IKC’s op weg te helpen om ook daadwerkelijk meer en beter in beweging te komen is het MoVeS Groeimodel gecreëerd. Een middel waarmee scholen om het jaar kunnen checken hoe ze op weg zijn binnen de kernonderwerpen 'Meer en Beter Bewegingsonderwijs', 'Meer en Beter Bewegen Onder Schooltijd', 'Meer en Beter Bewegen Na Schooltijd', 'Meer en Beter Bewegen in de Omgeving' en 'Meer en Beter Bewegen in (Leer)Teams'. De afgelopen maand hebben alle basisscholen/IKC’s in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam het MoVeS Groeimodel voor een eerste keer ingevuld en is er nu overzicht en inzicht in wat er al gedaan wordt, wat beter kan en wat nog aandacht behoeft.

Aan de hand van de uitkomsten kan er op de basisschool/het IKC en in samenwerking met andere basisscholen/IKC’s en betrokken partners gericht beleid worden gemaakt/plannen worden geschreven om te groeien in de basis en daar waar mogelijk ook naar gevorderd en zelfs excellent niveau! Om deze mijlpaal te vieren en samen in beweging te blijven, gaat Wim op alle basisscholen/IKC’s in Schiedam op bezoek om een promotiepakket/cadeautjes te overhandigen. De kalenders zijn bedoeld om MoVeS onder de aandacht te houden en met het stukje beweeginspiratie met materiaal kan er eenvoudig bewogen worden in de klas.

Kortom, een prachtige aanzet en een geweldig begin om op en rond de basisschool/het IKC als dé plek bij uitstek samen meer en steeds beter in beweging te blijven om zo met elkaar de volgende droom te kunnen realiseren: 'Een wereld waarin ieder kind met plezier de waarde van bewegen ervaart en bouwt aan een gezonde levensstijl voor nu en later'.

Stichting Primo Schiedam

Burgemeester van Lierplein 77, Vlaardingen

Meer over Stichting Primo Schiedam →