Categorieën

Service

Nexus degradeert

Nexus degradeert
Sport

Nexus degradeert

  • Redactie/Nexus
  • 18-03-2024
  • Sport
Nexus degradeert

Invaller Stefan Bohm torent boven zijn tegenstander uit; foto: Nexus


KORFBAL - Een seizoen duurde de opgang van Nexus in de zaalcompetitie van de Eerste Klasse. Gisteren verloren de Schiedamse korfballers en bleek degradatie onafwendbaar.

Tegen een vrijuit spelend KCR was winst voor Nexus genoeg geweest om zich te kunnen handhaven in deze zware Eerste Klasse, want op voorhand wist de ploeg van Mario Bernard al dat naaste concurrent Erasmus de punten had laten liggen tegen het reeds gedegradeerde Reeuwijk. KCR deed echter haar sportieve plicht, ongetwijfeld tot grote opluchting bij de studenten van Erasmus.

De wedstrijd startte met een minuut stilte vanwege het plotselinge overlijden van Bram Rog, oud-hoofdtrainer van onder meer Harga (voorloper van Nexus) en Bolnes (voorloper van KCR). De Ridderkerkse korfballers openden de score en wisten daarna met de regelmaat van de klok de korf te vinden, waardoor Nexus continu in de achtervolging moest. Met een ruststand van 15-10 was het zeker nog niet gespeeld, maar toen na rust de eerste treffer aan Nexus' kant (te) lang op zich liet wachten, was het pleit eigenlijk beslecht. Nexus moest uiteindelijk genoegen nemen met een 24-20 nederlaag, belandde met vier punten op de laatste plaats en degradeert daarmee weer terug naar de Tweede Klasse.

Ondanks het verlies was trainer Mario Bernard trots op wat zijn ploeg heeft laten zien het afgelopen zaalseizoen: “We waren ingedeeld in een hele zware poule en wie had op voorhand gedacht dat wij tot de laatste ronde nog kans hadden gehad op handhaving? Vandaag ontbrak ons het momentum, want hadden we kort na rust als eerste gescoord, dan had ik het nog wel willen zien. Nu kon KCR eenvoudig alle Nexus-doelpunten beantwoorden met een doelpunt en werd het niet meer spannend.” Aanvoerster Juliette van Schie sloot zich aan bij de woorden van hoofdtrainer Bernard: “Jammergenoeg hebben we niet kunnen stunten tegen de bovenste ploegen en kwam het aan op de resultaten die behaald zijn tegen Reeuwijk en Erasmus en die waren helaas niet in ons voordeel. We kunnen ons nu gaan voorbereiden op de veldcompetitie, waarin we uitkomen tegen Korbatjo, Thor en Trekvogels. De ervaring die we in de Eerste Klasse hebben opgedaan kunnen we mooi meenemen en hopelijk kunnen we aan het eind van het veldseizoen alsnog een feestje vieren!”