Categorieën

Service

Nexus troeft Paal Centraal af

Nexus troeft Paal Centraal af
Sport

Nexus troeft Paal Centraal af

  • Redactie
  • 22-05-2022
  • Sport
Nexus troeft Paal Centraal af

Sef de Hart (23) in vrije doortocht naar de korf. Juliette van Schie en Kim Majoor kijken toe: foto: Nexus


KORFBAL – Op de sportcampus van Delft stond voor Nexus de return tegen Paal Centraal op het programma. De Delftse studenten hebben slechts vier punten behaald deze competitie en twee daarvan werden tegen Nexus gepakt. Het achttal van coach Mario Bernard was er dus extra op gebrand om vandaag niet opnieuw punten te morsen.

Nexus begon dan ook scherp aan de wedstrijd, maar kon niet voorkomen dat Paal Centraal een voorsprong pakte van drie doelpunten. Met een 9-8 ruststand was nog niet te voorspellen wie er zou gaan winnen. Een ijzersterke start van de tweede helft bracht Nexus weer op voorsprong. Paal Centraal sputterde nog wel tegen, maar na een sterk slot van de wedstrijd kon Nexus de wedstrijd definitief in het slot gooien (12-15).

Met een vertraging van twintig minuten (de scheidsrechter stond in de file) begonnen Nexus en Paal Centraal aan de wedstrijd. Routinier Nick Pak - in de basis voor de afwezige Noah Poppelier - opende de score nadat hij zijn tegenstander op fabelachtige wist te verschalken. Kim Majoor verdubbelde de voorsprong door ongeveer vanaf dezelfde plek een korte kans te benutten. Een bliksemstart dus voor de Schiedammers, die daar nog geen vervolg aan wisten te geven. Nexus irriteerde zich aan de wat warrig fluitende leidsman. Paal Centraal maakte hier dankbaar gebruik van en liep uit naar een 7-4 voorsprong. Doelpunten van Juliette van Schie en Lisa Stouten - laatstgenoemde speelde een prima wedstrijd - brachten de stand terug naar 7-6. Nexus en Paal Centraal bleven vervolgens om en om scoren zodat er met een 9-8 achterstand gerust kon worden.

Na de oppeppende woorden van Mario Bernard en Sven Pappers en de steun van het aanwezige publiek begon Nexus ijzersterk aan de tweede helft. Er werd minder negatieve energie in de randzaken gestoken en juist meer positieve energie in het eigen spel. Met name verdedigend werden de touwtjes nog wat strakker aangetrokken, zodat Nexus veelal na één schot van Paal Centraal de bal alweer in het bezit had. Nadat Kim Majoor de stand weer in evenwicht had gebracht volgden er doelpunten van Jochem Schuurman en Wilfred Koppe. Andermaal een doelpunt van Kim Majoor zorgde voor vier goals op rij voor Nexus. Dit sterke begin bleek uiteindelijk voor Paal Centraal te machtig. Ook al blijven de studenten doorknokken waren, zij legden het af tegen Nexus, dat met twee doelpunten van Jochem Schuurman en een ver afstandsschot van Dionne van Dijk die de wedstrijd definitief in het slot gooide (11-15). Dat Paal Centraal in de slotminuten nog een doelpuntje mee wist te pakken bleek alleen voor de statistieken nog van belang.

Volgende week speelt Nexus een thuiswedstrijd tegen het lastige Oosterkwartier uit Haarlem (sportpark Thurlede, 16.00 uur). “Alle teams spelen volgende week thuis” aldus voorzitter Jordy Majoor. “Het belooft hoe dan ook een leuke dag te worden, want ons eerste team gaat rond lunchtijd pannenkoeken bakken voor alle jeugdleden als bedankje voor de steun tijdens de laatste zaalwedstrijden.”