Categorieën

Service

Nexus kan na verlies van Trekvogels titel vergeten

Nexus kan na verlies van Trekvogels titel vergeten
Sport

Nexus kan na verlies van Trekvogels titel vergeten

  • Redactie/Nexus
  • 28-05-2024
  • Sport
Nexus kan na verlies van Trekvogels titel vergeten

Dionne van Dijk op de huid gezeten door een dame van Trekvogels; foto: Nexus


KORFBAL – Nexus is uit de race om het kampioenschap. Het lukte de Schiedammers niet tegen Trekvogels de punten in eigen huis te houden.

Het was Trekvogels dat vrij snel in de wedstrijd de korf makkelijk wist te vinden, waardoor een 0-3 voorsprong werd gepakt. Dit leek Nexus wakker te schudden via een vrije bal van Noah Poppelier. De Rotterdamse tegenstander was echter niet van plan Nexus dichterbij te laten komen. De gehele eerste helft wist Trekvogels de regie te houden, mede dankzij het niet afronden van de diverse kansen door Nexus. Hierdoor ging Nexus met een achterstand van 4-13 de rust in en was er geen sprake meer van enige spanning.

Desondanks leek het team er aan het begin van de tweede helft alles aan te doen om terug te komen in de wedstrijd.  Met wat tactische wissels wist Nexus de kansen beter af te maken en terug te komen tot 11-17. Het spel van Trekvogels werd fysieker, maar ondanks de waarschuwingen van de scheidsrechter ging dit tot de laatste minuut door. Het lukte Nexus niet de achterstand verder in te lopen, waardoor de eindstand 12-18 werd.

Een afgetekende nederlaag voor het team van Mario Bernard, die nu in de restende twee wedstrijden alle zeilen moet bij zetten om lijfsbehoud te bewerkstelligen. Bernard: “Trekvogels schoot uit de startblokken en in aanvallend opzicht hadden we veel last van de lengte bij Trekvogels.”